Purmersteijn - 2023

Purmersteijn zet Hoogland eenvoudig opzij

Purmersteijn liet zondagmiddag zijn tanden zien. Hoogland, naast een bloeiende vereniging ooit een gelijknamige zelfstandige gemeente onder de rook van Amersfoort, had geen kans tegen de dadendrang van de thuisploeg: 3-0.

,,Dik verdiend”, was trainer-coach Mo el Bouziani van mening. ,,We speelden een goede wedstrijd, waarin we ook veel kansen hebben gecreëerd. We waren goed aan de bal.”

Op de zege viel niets af te dingen. De ploeg uit Purmerend hoopte de 0-4 zege van vorige week een vervolg te geven, met het oog op een eventuele nacompetitie, en slaagden daarin glansrijk. ,,Een periodetitel is voor ons op dit moment de stip op de horizon”, was El Bouziani duidelijk.

Al na acht minuten lag de bal in het net achter Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins. Omar Nait Aicha was er als de kippen bij om zijn ploeg op 1-0 te zetten. Hoogland kwam er eigenlijk niet aan te pas en veel beter werd het spel van de Hooglanders er niet op in de tweede helft. Purmersteijn trof via Luca Gilliot het net (2-0) halverwege het tweede bedrijf. Danyl Plasmeijer beloonde zijn sterke wedstrijd met een doelpunt (3-0), kort nadat de 2-0 was gevallen.

Purmersteijn kwam nauwelijks in de problemen. ,,We hebben qua spel laten zien goed genoeg te zijn, nu gelukkig ook in de resultaten. We gaan op jacht naar een prijs en in de tweede periode hebben we nu beide (twee) duels gewonnen. We zijn dus goed gestart, al wil ik nog niet praten over een (mini)-reeks. Daarvoor is het te vroeg. Ik ben zeer content met het verdedigende spel vandaag, waarin Jordy Beekhof werkelijk elk duel won. Hij speelde fantastisch. Ook Hicham Lechkar speelde grandioos. Die back moet horendol van hem zijn geworden”, sloot El Bouziani strijdvaardig af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)