Purmersteijn zet ongeslagen reeks voort met gelijkspel tegen Hollandia

In een Noord-Hollands onderonsje hielden zondag Hoofdklassers Purmersteijn en Hollandia elkaar in evenwicht: 1-1. De bezoekers uit Purmerend zijn hierdoor nog steeds ongeslagen in 2019.

De storm die door het land raasde was in de loop van de middag wat geluwd, maar het veld had al te lijden gehad onder het weer. Beide ploegen hadden het lastig met het hobbelige gras. In de vierde minuut kreeg Purmersteijn de mogelijkheid om de score te open. Een vrije trap van Dyllandro Panka op een gunstige plek even buiten het strafschopgebied verdween rakelings langs de paal. Aan de andere kant was het Purmersteijn-doelman Richard de Groot die een als voorzet bedoelde bal gestrekt uit de kruising moest halen. Zijn Hollandia-collega Nick van Santen reageerde even later nog met een katachtige sprong op een kopbal van Jordi Wigman.

Purmersteijn kon uiteindelijk de score openen. In de 24ste minuut drong Martijn van Oers het strafschopgebied van Hollandia binnen en werd daarbij onreglementair afgestopt. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip, waarna Daniël Schermer het vonnis voltrok: 0-1. Het bleef een wedstrijd waarbij beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden. De passing liet regelmatig te wensen over, mede dankzij de gesteldheid van het veld.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde. Nadat Sven Deen namens Hollandia in de vijftigste minuut een kans miste, kwam de thuisploeg twee minuten later toch op gelijke hoogte. Een hoekschop van Kevin Giele belandde voor de schietgrage voeten van Mark Zwagerman die keeper Richard de Groot kansloos liet: 1-1. Purmersteijn kreeg vijf minuten later een prachtige kans om weer op voorsprong te komen. Panka stuurde met een geweldige pass Schermer de diepte in, die zijn harde schot gekeerd zag worden door doelman Van Santen. Doordat Panka zelf even later ook nog een kans verspeelde, bleef de stand gelijk. Ook Hollandia probeerde zo nu en dan gevaar te stichten, maar achterin werd er nauwelijks iets weggegeven. Enkele wissels tegen het einde van de wedstrijd konden ook het verschil niet maken, waardoor het gelijkspel bleef staan in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol