Purperhart weg bij FC Amsterdam

Dennis Purperhart verlaat FC Amsterdam. De oefenmeester kon er met de club niet uitkomen. In november had Purperhart al duidelijk gemaakt dat hij zekerheid wilde over de toekomst van het eerste elftal, dat momenteel in de vierde klasse zondag speelt. De gesprekken liepen niet zoals Purperhart zich had voorgesteld. FC Amsterdam is een club met veel ambities, maar soms gaan club en trainer niet gelijk op.

Purperhart:’Ik twijfelde al een tijdje en heb dit uitgesproken. Ik wilde weten hoe de groep er volgend jaar voor zou staan en wat de ambities zijn.  Ik wil hogerop en FC Amsterdam ook, maar we kwamen er niet uit, dan moet ik een keuze voor mezelf maken en dat heb ik gedaan.’

Het cv van Dennis Purperhart is indrukwekkend. Hij begon in Suriname met voetballen en heeft daar ook het Surinaams elftal gehaald. Daarna volgden in willekeurig volgorde de volgende clubs: Haarlem, RKC, Heracles, TOP Oss, 2 jaar België, Zwarte Schapen, Alphense Boys, AFC, Osdorp, AFC’34, Chabab. Ervaring genoeg dus. Momenteel staat Purperhart op het punt om zijn trainersdiploma TC1 te halen. Vorige week deed hij hiervoor examen bij JOS/Watergraafsmeer en hij hoeft alleen nog een opdracht aan te passen, alvorens hij het papiertje in zijn bezit heeft. Zijn ambitie is zeer duidelijk, hij wil zo hoog mogelijk gaan trainen.

Purperhart:’Het is een druk jaar geweest voor mij en mijn gezin. Ik vind het niet erg dat er nu even rust is. Ik wil graag trainer worden bij een goede club die ambitie heeft om hogerop te komen. Het liefst tweede klasse of hoger. Ik begrijp dat alle clubs nu wel zo’n beetje voorzien zijn, dus ik moet even afwachten, maar dat ik weer ga trainen is zeker.’

Vooralsnog even pauze voor Purperhart, maar zijn schat aan ervaring zal hem vast en zeker bij een mooie club brengen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!