SCPB - Kampioen
Kampioenen!

Puzzelstukjes seizoen SCPB’22 vallen op z’n plek: ‘Op basis van een heel seizoen de meer dan terechte kampioen’

Een bijzonder seizoen kreeg voor SCPB’22 zondagmiddag een waardig slot. De koploper van zondag 2b pakte op de voorlaatste dag van de competitie de volle winst (0-3), en kon de titel in de tweede klasse worden gevierd. ,,Ik word er niet zenuwachtig van, maar ik hoop wel dat we het gaan doen dit weekend. Volgende week hebben we een feestweek met de club’’, stelde voorzitter Harry den Arend vooraf aan de wedstrijd.

Dankzij de cruciale zege op Sporting Martinus in Badhoevedorp (zondag 14 mei jl., red.) en zakelijke overwinningen op onder andere Hooglanderveen en ZSGOWMS behield SCPB een veilige marge in een fase van het seizoen dat de prijzen verdeeld worden, met concurrenten die ook nog een duit in het zakje deden. Het gaat uiteindelijk altijd om winnen en dat heeft SCPB al achttien keer gedaan.

SCPB
Echte vreugde

In het gastvrije Rijpwetering werd, na de gebruikelijke plichtplegingen, afgetrapt op een kort gemaaid grasveld dat er prima bij lag. ROAC moest ook nog zondagmiddag en nam daarbij risico’s. Een afgeslagen hoekschop werd door Thom Leenen opnieuw ingebracht in het strafschopgebied, waarna Dennis Dinkgreve al vroeg in het duel voor opluchting kon zorgen: 0-1. Leenen kreeg zelf een dot van een kans, Hertog had af en toe wat ruzie met de bal en ook Bas Pel kon het verschil nog niet maken. Werkethiek kun je Hertog nooit ontzeggen. Vlak voor rust werd zijn inzet dan ook beloond. In een één op één situatie, zoals ROAC van meet af aan wilde spelen, was het een relatief koud kunstje om af te werken: 0-2.

Dave Hertog - SCPB
De 0-2 is in de maak

Na de 0-3 in de tweede helft van Pel, een prachtige aanval ging daaraan vooraf, was het feitelijk uitspelen tot de extra tijd. Trainer-coach Hijzelendoorn gunde diverse spelers speelminuten. Natuurlijk gingen zondagmiddag ook al de gedachten uit naar volgend seizoen als SCPB zijn partij moet zien mee te blazen in de zaterdag eerste klasse. Met een nieuwe trainer Patrick van Leeuwen aan het roer, Hijzelendoorn gaat de Bollenstreek verrijken.

Rene de Jong - SCPB
Doelman De Jong kende een sterk seizoen

Doelman René de Jong, overkomen van JOS Watergraafsmeer en één van de hoofdrolspelers in het succesvol verlopen seizoen, genoot zichtbaar van de festiviteiten na afloop, ná de winst op ROAC: ,,Ik denk een fantastisch seizoen geweest voor ons, waarin we zijn gegroeid als team. We hebben het best even moeilijk gehad in de beginfase. We lieten in enkele cruciale wedstrijden voor de winterstop geregeld punten liggen. Na de winterstop hebben we het verschil kunnen maken in de topwedstrijden, op een slippertje tegen RODA’23 na. De druk viel mee. We hebben ervaren jongens en een prima marge opgebouwd, waardoor we vandaag redelijk vrij de wedstrijd in gingen. We hebben bijna niets weggegeven tegen ROAC. Uiteindelijk is de opluchting groot en zijn we dik verdiend kampioen.

Hijzelendoorn

Danny Flemming, voorzitter van de Technische Commissie (TC) voetbal roemde de geweldige prestatie van het team en deelde een pluim uit naar iedereen binnen de club SCPB die daar op welke manier dan ook een bijdrage aan heeft geleverd. Ook had Flemming nog een speciaal woord voor de vertrekkende trainer-coach. ,,Een dik verdiend prachtig afscheid voor Danny Hijzelendoorn in zijn zeer lange periode als trainer-coach bij de club.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Pre-order het Kampioensmagazine 2022/2023

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)