Quick bezorgt tien man De Dijk eerste nederlaag in 2016

Na negen overwinningen op rij is er tegen Quick een eind gekomen aan de zegereeks van zondag Hoofdklasser De Dijk. De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen leed na een rode kaart voor Frank Schilder met tien man een 1-4 nederlaag tegen de Hagenezen en zag DHC, dat verrassend de kersverse kampioen Westlandia versloeg, op gelijke hoogte komen op de tweede plaats.

De eerste helft was nauwelijks een minuut oud of de bal lag al achter Quick-doelman Patrick Zunderdorp. Harry Zwarthoed trok vanaf de linkerkant naar binnen en zijn schot werd op het laatste moment nog door Dennis Kaars binnen getikt: 1-0. In de eerstvolgende aanval wist Quick bijna langszij te komen, maar De Dijk-verdediger Robert Verschraagen kon het gevaar nog net op tijd onschadelijk maken.

24042016 De Dijk Quick foto Rob Beense Mulder (l) en Zwarthoed

Hierna kreeg De Dijk enkele mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen via afstandsschoten van Tim Ruder en Zwarthoed. Ook schoot Kaars maar net naast na een combinatie van Ruder en Zwarthoed. Na 34 minuten kwam Quick op gelijke hoogte. Ongelukkig balverlies van Verschraagen leidde tot de gelijkmaker van Frank van der Heiden: 1-1, wat ook de ruststand was.

Al direct na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft nam De Dijk weer het intitiatief en moest Quick-verdediger Bright Ampong aan de noodrem trekken toen Zwarthoed het strafschopgebied binnen ging. De toegekende strafschop van aanvoerder Olaf Lindenbergh werd echter gestopt door Zunderdorp, waardoor De Dijk een uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong liet liggen.

24042016 De Dijk Quick foto Rob Beense 1

Het bleek uiteindelijk het keerpunt in de wedstrijd. Bij De Dijk mislukte daarna veel en Quick kwam steeds beter in de wedstrijd. Het resulteerde na ruim een uur spelen zelfs in de 1-2 voor de gasten uit Den Haag via Max Hudepohl. Aan de andere kant eindigde een kopbal van Kaars nog wel uit een voorzet van Mostapha El Aamrani aan de verkeerde kant van de paal, maar verder kwamen de Amsterdammers niet.

De Dijk moest ondertussen de laatste twintig minuten met tien man uitspelen nadat Frank Schilder tegen zijn tweede gele kaart aanliep en dus vroegtijdig de kleedkamers op kon zoeken. In de laatste minuten wist Quick hier nog van te profiteren door zelfs uit te lopen naar 1-4 na doelpunten van Gino Mulder en Van der Heiden.

24042016 De Dijk Quick foto Rob Beense Joost de Gelder (l) en El Aamrani

Zo leed De Dijk opnieuw een grote nederlaag tegen Quick, na de 5-0 in Den Haag in december. De Amsterdammers zagen DHC op gelijke hoogte komen op de tweede plaats, tien punten achter Westlandia dat ondanks de 2-1 nederlaag tegen DHC kampioen werd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.