Home / Algemeen / Quick Boys paar maatjes te groot voor Ajax
Foto: Orange Pictures

Quick Boys paar maatjes te groot voor Ajax

Ajax heeft opnieuw een ruime nederlaag geleden bij een bezoek aan de Bollenstreek. Waar de ploeg van Yuri Rose eerder met 6-2 van Noordwijk verloor, gingen de Amsterdammers nu met 5-1 onderuit bij koploper Quick Boys. Uit de eerste drie wedstrijden in de Derde Divisie heeft de promovendus slechts één punt gepakt.

In de lange aanloop naar de wedstrijd zag Rose aanvallers Ralph Jurka (vorig week nog trefzeker) en Kenneth Misa Danso met blessures toegevoegd worden aan de lange lijst afwezigen. Het weerhield de Amsterdammers er niet van om in de eerste twintig minuten prima partij te bieden aan Quick Boys, waar oud-Ajacieden Chima Bosman en Dennis Kaars op de bank begonnen. De thuisploeg nam weliswaar het initiatief, maar van enige doortastendheid was nog geen sprake. Zo kon Ajax via Ricardo Fransberg en Kevin Owusu Asare ook een paar speldenprikjes uitdelen.

Na ruim twintig minuten moesten de bezoekers alsnog een tegentreffer incasseren. Uit een vrije trap schoot Kelvin Maynard van dichtbij raak. Ajax kon steeds minder een vuist maken. Nog voor de rust verdubbelde Quick Boys de marge. Roy Deken en Marijn Sterk verkeken zich volledig op een voorzet van Marc de Kruijs en daar kon Kay Tejan van profiteren: 2-0.

De tweede helft was amper veertig seconden bezig toen er definitief een streep gezet kon worden door eventuele ambities van Ajax om iets terug te doen. Een misverstand tussen doelman Ruben Zandwijken en verdediger Bart Spil zorgde voor een eigen doelpunt van laatstgenoemde. Vanaf dat moment speelde Ajax een kansloze wedstrijd en was het bij vlagen schrijnend om te zien hoe de bezoekers voetballend de les werden gelezen. In bijna alles was Quick Boys de Amsterdammers de baas.

Toch was er een moment van opleving in de 67ste minuut. Joey Ravensbergen verspeelde de bal aan Owusu Asare, de aanvaller draaide naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek voor een mooie eretreffer: 3-1. De aansluiting werd niet gevonden, want nog steeds hield Quick Boys Ajax onder de duim. In het laatste kwartier, met Kaars inmiddels in het veld, kregen de gasten nog twee treffers te verwerken. Eerst kopte invaller Jay Winter een voorzet van Ravensbergen in zijn eigen doel, waarna Ricardo Kuijvenhoven op fraaie wijze de eindstand bepaalde op 5-1.

Volgend weekend krijgt de promovendus in de Amsterdamse derby tegen stadsgenoot De Dijk, dat nog geen punt pakte, de kans om de eerste overwinning te boeken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)