Home / Algemeen / Quick Boys wil Kaars en De Visser van Ajax
Foto Rob van Vliet

Quick Boys wil Kaars en De Visser van Ajax

Ajax-spelers Dennis Kaars en Kevin de Visser staan in de belangstelling van Quick Boys. De spelers hebben afgelopen vrijdag al een gesprek gehad met de technische commissie en  trainer Ted Verdonkschot van de club uit Katwijk. Beide spelers sluiten een overgang aan het eind van het seizoen niet uit.

Spits Kaars en centrale verdediger/middenvelder De Visser spraken afgelopen vrijdag met Quick Boys. “Het was een oriënterend gesprek” zegt Kaars. “Samen met Kevin heb ik geluisterd naar de plannen van de club. Die spraken me wel aan. Binnen twee weken hebben we weer contact.” De Visser: “De volgende stap zal zijn dat we individueel en wat concreter zullen praten.”

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax

Bij Ajax is de situatie uitgebreid besproken. Trainer Bart Logchies: “ We hebben het er in de kleedkamer over gehad. Zodat iedereen weet wat er speelt. Dat Quick Boys nu al bezig is met volgend seizoen zegt natuurlijk wel iets over hoe ze over de huidige selectie denken.” Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot, die in eerste instantie het gesprek met Kaars en De Visser ontkende, is het op dat punt niet met Logchies eens. Verdonkschot: “ Dit zegt niets over mijn huidige groep maar ik ben altijd, het hele jaar door, aan het kijken hoe we beter kunnen worden. Als het kan, moet je altijd voor beter gaan.”

Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser wil graag zo hoog mogelijk spelen
Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser wil graag zo hoog mogelijk spelen

De 25-jarige Kaars is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax en ziet een overstap naar Quick Boys wel zitten. Kaars: “ Ze hebben me al twee keer gevraagd. En steeds waren ze te laat omdat ik toen al getekend had bij Ajax. Ik denk dat ze daarom nu zo vroeg gekomen zijn.  Ik ga er zeker serieus over nadenken. Binnen nu en twee weken zouden we weer contact met elkaar hebben. Met Ajax heb ik nog geen gesprek gehad maar ik weet dat teammanager Jan Fleijsman me graag wil houden.”

Quick Boys en Ajax zitten bij elkaar in de afdeling en willen beiden graag promoveren naar de Topklasse. Op het moment dat beiden spelers hun keuze zullen maken valt daarover nog weinig te zeggen.  Het maakt de interesse van Quick Boys in de Ajax-spelers een stuk markanter. De Visser: “Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en als je bij Ajax zit is dat een lastige beslissing. Ik sta altijd open voor een gesprek maar ik heb een behoorlijk vertrouwen in Ajax waar ik nu al weer drie jaar speel.” De 23-jarige De Visser speelde zijn hele jeugd bij FC Volendam. Na het beloften elftal vertrok hij naar de amateurs van Ajax.

Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot bevestigt zijn interesse in Kaars en De Visser
Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot bevestigt zijn interesse in Kaars en De Visser

Kaars: “Bij Quick Boys willen ze toch een wat ander beleid dan de afgelopen jaren. Ja ik weet dat ze dat vorig seizoen ook  zeiden maar blijkbaar hebben ze nog niet de kern die ze willen. Als ik de overstap maak is het ook wel mijn intentie om voor meerdere jaren een verbintenis aan te gaan.”

Trainer Ted Verdonkschot, die bezig is aan zijn eerste van drie seizoenen in Katwijk: “ Als we nu niet gaan praten met spelers zijn we misschien te laat. Dan doet een ander het. We moeten op een aantal plaatsen verjongen en Kaars en De Visser (25 en 23 jaar, red.) passen prima in dat plaatje. Dat zijn jongens waar we mee kunnen doorgroeien.”