Quick en OFC komen niet tot scoren

In achtervolging op de subtop van de zondag Hoofdklasse, heeft OFC op bezoek bij Quick geen goede zaken gedaan. In Den Haag kwamen beide ploegen niet tot scoren, een gelijkspel waar beide ploegen niets mee opschieten (0-0). Na vijftien wedstrijden staat de ploeg uit Oostzaan op een achtste plaats en bedraagt de achterstand op koploper Chabab acht punten.

De wedstrijd was pas net van start gegaan of de gasten kregen meteen een enorme kans. Een te zachte terugspeelbal werd na goed druk zetten onderschept door Dave Hertog, maar Quick-doelman Sander van der Toorn wist nog net met een teen de vroege openingstreffer te voorkomen. Daarna gingen beide ploegen gelijk op in de openingsfase. Ilguy: “Het was een eerste helft met weinig kansen voor beide ploegen. Het speelde zich voornamelijk op het middenveld af met veel duels en weinig voetbal.”

Quick - OFC

De tweede helft was niet veel beter, al kregen beide teams nu wel iets meer kansen. “De tweede helft zakten we meer in en probeerden we op de counter wat terug te doen.” Zo kreeg Quick wat mogelijkheden, maar hield OFC zich dankzij doelman Koen Verhoeff en de paal op de been in Den Haag. Zelf was het in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk, maar Bensabouh en Ikedia wisten doelman Van der Toorn niet te passeren.

Quick - OFC

De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Met dit gelijke spel schieten beide ploegen niet veel op. Ilguy baalt wel van het ene punt. “Er had zeker meer ingezeten. We hebben dure punten laten liggen, maar in deze competitie kan van alles gebeuren. Nog elf wedstrijden te gaan, 33 punten. Nu moeten we vol voor de derde periode gaan.”