Home / Algemeen / Rachid Guenaoui schiet Fortius naar de derde klasse

Rachid Guenaoui schiet Fortius naar de derde klasse

Fortius is er gistermiddag in geslaagd om ten koste van Sporting Martinus te promoveren naar de derde klasse. Beide ploegen speelde vorige week met 1-1 gelijk waardoor de ploeg van Michel Klijnzoon aan een 1-2 overwinning genoeg had voor promotie.

Toch was het Martinus dat in eerste instantie op een 1-0 voorsprong wist te komen. Het was aanvoerder Marc Nipius die de thuisploeg na twintig minuten spelen aan de leiding bracht. Beide ploegen gingen in de eerste helft gelijk op hoewel het overwicht iets in het voordeel van Fortius was. Vlak voor rust kwamen de bezoekers toch weer langzij. Na een duwfout in het strafschopgebied mocht Giliano Nijman een penalty nemen en schoot de aanvaller van Fortius de bal tegen de touwen.

SMF1

Na rust was er een zelfde spelbeeld te zien waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden maar Fortius de betere kansen kregen. Waar Martinus vooral de lange bal hanteerde was het Fortius dat meer variatie in het spel bracht en het de thuisploeg zo lastig wist te maken. Een kwartier voor tijd wist Fortius dan toch de bevrijdende 1-2 te maken.

Rachid Guenaoui speelde zich op de rand van de zestien knap vrij en wist met een rake knal Fortius naar de derde klasse te schieten. De aanvoerder van Fortius moest vorige week nog met een blessure toekijken maar was een week later fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en een belangrijke bijdrage had in de promotie.

SMF3

“We hadden een compleet fitte selectie wat ons wel vertrouwen gaf in dat we vandaag promotie konden bewerkstelligen. Vorige week vond ik ons ook de betere ploeg dus wat dat betreft was ik na afloop niet heel verast. Uit winnen bij Martinus is sowieso geen gemakkelijke opgave, zeker niet met de ambiance die de supporters van Martinus gisteren brachten. Ze hadden confetti, fakkels en trommels en waren voor Martinus de perfecte twaalfde man”, aldus Fortius-trainer Michel Klijnzoon na afloop van het duel.

Martinus heeft nog wel een kans om net als Ouderkerk, Diemen en Fortius alsnog naar de derde klasse te promoveren. Donderdag 11 juni speelt de ploeg de eerste wedstrijd van een drieluik om promotie thuis tegen Forza Almere. Op 14 juni volgt dan de uitwedstrijd tegen MSV’19 en 18 juni zal op neutraal terrein de wedstrijd tegen DSS worden afgewerkt. Klijnzoon is blij dat Fortius gisteren al promotie wist af te dwingen en het seizoen niet nog drie wedstrijden langer duurt. “Je wil niet weten hoe blij we zijn. Natuurlijk omdat het is gelukt om te promoveren maar ook dat een lang seizoen ten einde is. Als dat niet was gelukt moet je nog drie wedstrijden terwijl onze spelers ook aan rust toe zijn. Bovendien staan er veel spelers op scherp waardoor je dan moet gaan puzzelen met de opstelling. Er zijn al drie ploegen uit onze competitie gepromoveerd en het zou leuk zijn als Martinus daar ook nog bij komt. Ik ging het ze van harte en ze hebben een goede ploeg. Maar het zal nog een zware klus worden.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend