Radjin de Haan kiest alsnog voor langer verblijf bij Amstelveen

Radjin de Haan staat ook volgend seizoen voor de groep bij zaterdag tweedeklasser Amstelveen. Na een goed gesprek met het nieuwe bestuur besloot de oefenmeester zijn contract met één seizoen te verlengen, waar hij eerst nog over twijfelde.

Er was één groot vraagstuk waar De Haan een duidelijk antwoord op wilde hebben, voordat hij over een contractverlenging na zou denken: wat willen we nou eigenlijk met Amstelveen. “Ik had niet het idee dat de club het hoogst haalbare wil nastreven. Op dit moment is dat subtop in de tweede klasse, maar dan moet je daar ook naar handelen. In het verleden had ik het idee dat de club het op deze manier wel goed vindt en niet zo nodig een stap vooruit hoeft te maken in de ontwikkeling. Prima, maar daar pas ik dan voor.”

De komst van een nieuw bestuur zorgde meteen voor een opening. “Zij denken daar gelukkig anders over. In het nieuwe bestuur zitten nu allemaal ‘voetballers’, die op selectieniveau hebben gespeeld en weten waar het over gaat. Er staat nu een duidelijk plan waar ik ook achter sta. Het struikelblok, of heet hangijzer, is nu opgelost. Dat was het belangrijkste.”

Foto Hans van Beek | v.l.n.r secretaris Hans Zwaan, voorzitter Michael van Eijk, trainer Radjin de Haan en technische zaken Marcel Bezuyen.

Toen hij twee seizoenen geleden het stokje overnam van Mark Kranendonk, degradeerde Amstelveen uit de tweede klasse. Vorig seizoen promoveerden de Amstelveners via de nacompetitie terug naar de tweede klasse B, waar het nu op een achtste plaats. “Voor nu is het als promovendus prima als je in de middenmoot eindigt en jezelf gewoon veilig speelt, maar ik denk dat wij top-5 kunnen spelen. Wij hebben halverwege het seizoen nog zicht op die plaatsen, dus zo gek is het niet.”

Een jaar geleden zei hij bij zijn contractverlenging ’te hopen hier de komende jaren nog te kunnen blijven, zodat we samen echt wat kunnen neerzetten’. “Het is een fijne club en we zijn bezig met een leuk project. Ik zou er wel langer deel van uit willen maken, zolang we allemaal hetzelfde nastreven. Gelukkig is dat nu zo.”

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)