Home / Algemeen / Nieuwe voorzitter Van Eijk (Amstelveen) wil zichtbaarheid bestuur verbeteren

Nieuwe voorzitter Van Eijk (Amstelveen) wil zichtbaarheid bestuur verbeteren

Twee weken nam Michael van Eijk het stokje over van Michel Koning als nieuwe voorzitter van Amstelveen Heemraad. Het nieuwe bestuur is inmiddels ingewerkt. Als voorzitter wil Van Eijk met de vereniging in kwaliteit als in kwantiteit groeien.

Van Eijk is geen onbekende bij de club. “Ik ben trainer van een jeugdelftal, daar speelt mijn zoontje in. Ik voetbal zelf ook nog bij de veteranen. In het verleden heb ik in het eerste elftal gespeeld. Het is een hartstikke leuke club.” Hij werd na een lange zoektocht benaderd en besloot op het aanbod in te gaan. “Het hing er ook van af wie er mee ging doen. We hebben nu een enthousiast en inspirerend team.”

De nieuwe voorzitter ziet punten voor verbetering voor het bestuur. “De zichtbaarheid van het bestuur kan beter. Het is belangrijk dat onze leden weten dat we er voor ze zijn. We zijn met allemaal oud-voetballers in het team. We zitten dicht bij alle teams.”

Van Eijk wil bovendien een goede balans tussen prestatie en recreatie bij de club, waarvan het eerste elftal in de zaterdag tweede klasse B speelt. “We willen wel dat de selectie op niveau voetbalt, maar het moet ook een gezellige club zijn. Dat mensen ook voor hun plezier naar de club gaan. Wat betreft het eerste elftal willen we structureel een tweedeklasser zijn en streven naar een eersteklasser. We zullen echter nooit een club worden die gaat betalen. We willen wel kijken of we via andere mogelijkheden potentiële leden aan ons kunnen binden. En mensen moeten wel bij ons passen, niet dat ze alweer na een jaartje weg zijn.”

Een mogelijke fusie in Amstelveen lijkt van de baan, nadat de gemeente bekend had gemaakt dat de uitbreiding van de Internationale School niet doorgaat. “Op 17 januari is er weer een gesprek met de wethouder en de besturen van NFC en RKAVIC. Het staat weer op de agenda en is een beetje tweeledig. Als het definitief niet doorgaat geeft dat rust, aan de andere kant willen we wel groeien. Het huidige aantal velden is erg krap. Als vereniging wil je toch kunnen groeien, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Website Amstelveen Heemraad | Aftredend voorzitter Michel Koning (links) met de nieuwe voorzitter Michael van Eijk (rechts)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!