Rahim Abdul: Het goudhaantje van Chabab

Spits Rahim Abdul kwam deze zomer bij FC Chabab (Zondag Hoofdklasse) terecht waar de aanvaller nu al zijn draai heeft gevonden. Abdul vond in de eerste vier wedstrijden van het seizoen al zes keer het net en is bovendien de trotse koploper BvCM topscorerslijst. “Op dit moment voel ik me goed bij Chabab. Ik maak nu veel doelpunten maar als ik straks een paar wedstrijden droog sta zal ik me misschien minder voelen.”

Abdul is verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten die Chabab tot nu toe maakte en dat leidt tot veel lachende gezichten bij de club. “Iedereen is hier erg blij met mij. Mijn coach, onze aanvoerder en mijn andere teamgenoten spreken hun dankbaarheid hierover ook tegen mij uit waardoor ik me nu al helemaal thuis voel bij Chabab”.

In de eerste wedstrijd van het seizoen gaf Abdul meteen zijn visitekaartje af door in de uitwedstrijd tegen Haaglandia meteen vier keer te scoren. “Dat voelt erg goed. In sommige wedstrijden krijg je veel kansen en in andere wedstrijden wat minder. Die wedstrijd kreeg ik veel kansen en gelukkig heb ik toen ook veel goals gemaakt”.

Deze week neemt Chabab het op tegen VOC uit Rotterdam maar Abdul durft geen uitspraken te doen over zijn productie voor aankomend weekend. “Soms maak ik twee goals, soms maak ik vier goals. Maar hoeveel ik er dit weekend ga maken? Ik heb geen flauw idee. Dat zullen we pas na de wedstrijd weten”.

Rahim Abdul Chabab Rob Beense

Abdul is pas 22 jaar maar nu al een ware voetbalnomade. De spits speelde eerder al in Turkije, België en Frankrijk en kwam deze zomer in Nederland terecht. “We zijn hem op het spoor gekomen via Mohamed Cherif die al bij ons speelde. Abdoul is een vriend hem en toen Abdul bij zijn vrouw in Nederland op bezoek was is hij met ons mee komen trainen.” Aldus Chabab-trainer Alani Ahannach die erg tevreden is over zijn nieuwe spits. “Zijn grootste kwaliteit is scoren. Daarnaast beschikt hij over een echte winnaarsmentaliteit en is het een echte prof. Abdul werkt erg hard voor zijn eigen ontwikkeling. Hij vind drie keer trainen te weinig en dus doet hij naast onze trainingen ook veel op eigen initiatief.”

Net als Abdul durft ook Ahannach geen uitspraken te doen over aankomende wedstrijd. “De ranglijst zegt me niks. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd. Misschien is VOC wel een hele goede ploeg die tot nu toe te weinig heeft gekregen”.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Hoofdklasse zondag

Vanmiddag zal ook de nieuwe BvCM topscorerslijst verschijnen.

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)