Home / Algemeen / Raily Ignacio (AFC) velt ook oude club Spakenburg

Raily Ignacio (AFC) velt ook oude club Spakenburg

Net als een week geleden bij Kozakken Boys (0-1) heeft Raily Ignacio namens tweededivisionist AFC opnieuw een voormalige club pijn gedaan. Spakenburg werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van de 31-jarige spits, waardoor de Amsterdammers dit seizoen nog altijd een honderd procent score hebben: zes punten uit twee wedstrijden.

Het is zijn werk: doelpunten maken. Zo zegt hij het zelf en dat laat hij ook zien. “Elke kans die ik mis, is er één teveel.” Het is precies de reden waarom hij elke kans die hij krijgt, met beide handen aangrijpt om toe te slaan. Nadat Spakenburg-doelman Leon ter Wielen eerst op fraaie wijze een afstandsschot van hem uit de bovenhoek viste, was de sluitpost na een half uur spelen alsnog kansloos. Ignacio controleerde een voorzet van Johan Kulhan en volleerde snoeihard raak: 1-0.

Vlak daarvoor was Tim Linthorst al dichtbij de openingstreffer – van dichtbij hoog over – en ook enkele minuten voor rust lukte het de centrale verdediger niet om uit een vrije trap van Kulhan te scoren. Spakenburg stelde hier weinig tegenover en oogde vooral inspiratieloos. Doelman Patrick Zonneveld hoefde in de eerste helft alleen in actie te komen bij een schot van Cendrino Misidjan, die hij over de lat tikte.

Spakenburg-trainer John de Wolf hoopte met een aanvallendere tactiek iets teweeg te brengen. Nog steeds kwam AFC nauwelijks in de problemen. Kevin Sterling en Olaf van der Sande hadden allebei iets moois in gedachte met een soort hakbal waar Zonneveld goed alert op was. Door de aanvalsoffensief van de gasten kwam er aan de andere kant veel ruimte te liggen. Hier wisten de Amsterdammers, op twee mogelijkheden voor Yordi Teijsse na, te weinig gebruik van te maken.

Eén doelpunt van Ignacio bleek, net als een week geleden in Werkendam, ook nu voldoende te zijn voor de volle buit. Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden beleeft de nieuwe trainer Uli Landvreugd een uitstekende start met de Amsterdammers. En een goed debuut als hoofdtrainer op Goed Genoeg “De eerste thuiswedstrijd, dat was best spannend vandaag. Veel familie en vrienden langs de lijn. Voor mij was dat wel speciaal. Dit is een mooie start voor ons.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC