20171007 Excelsior M Kozakkenboys Raily Ignacio foto Orange Pictures Pim Waslander
Foto Pim Waslander | Raily Ignacio

Raily Ignacio (Kozakken Boys) voor een half jaar naar AFC

Tweededivisionist AFC heeft zich voor de tweede helft van het seizoen verzekerd van de diensten van Raily Ignacio. De aanvaller van Kozakken Boys, die in onmin leeft met trainer Danny Buijs, is momenteel in gesprek met de club om zijn contract in Werkendam te laten ontbinden.

Bestuurslid technische zaken Bob Duis bevestigt dat ze er zo goed als uit zijn. “Dit is een buitenkansje voor ons. We waren op zoek naar versterking in de aanval en hadden meerdere spitsen op het oog toen we te horen kregen dat Ignacio weg wilde bij Kozakken Boys. Hij speelt daar nu niet door een ruzie met de trainer (Danny Buijs, red.), dus dit is echt een win-winsituatie. Hij wil het nog even netjes oplossen met Kozakken Boys en dan is de overgang rond.”

AFC was altijd fel tegenstander van het geven van contracten, maar na de straf vorig seizoen (één punt in mindering) heeft het besloten een minimaal aantal spelers een contract te geven. Magid Jansen, Mark van den Boogaart, Marien Willemsen en doelman Tarik Karboutli staan al onder contract. Daar komt in de winter Ignacio bij. Duis: “We geven de spelers bij ons vergoedingen en kunnen zeker niet concurreren met de andere clubs in onze afdelingen. De regels van de KNVB schrijven voor dat we vier spelers onder contract moeten hebben, dus dat hebben we gedaan. Ignacio wordt nummer vijf. We kunnen dat betalen omdat hij voor slechts vijf maanden komt.”

AFC wilde Ignacio graag langer aan zich binden, maar de aanvaller wil eerst aankijken of het hem bevalt in Amsterdam. Pas aan het eind van het seizoen wordt gekeken of het contract verlengd wordt. De aanvaller had eerder deze maand al een akkoord bereikt met De Dijk, maar door het opstappen van hoofdsponsor Heino Braspenning is dat niet door gegaan. Duis: “Het is niet zo dat we nu overal spelers weg gaan kopen. We blijven een amateurclub. Voor een andere speler moesten we een afkoopsom betalen en ook een huurconstructie zien we niet zitten. Dat doen we dus niet. Dit is een buitenkansje. We zijn geen betaald voetbalclub.”

Trainer Andre Wetzel werkte al eerder met Ignacio samen bij Westlandia en was zelfs verantwoordelijk voor zijn overgang naar ADO Den Haag. De twee worden nu weer herenigd. Ignacio zal donderdagavond zijn eerste training in Amsterdam afwerken.

Foto Orange Pictures Pim Waslander | Ignacio namens Kozakken Boys tegen Excelsior 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)