Home / Algemeen / AFC en dertien andere clubs krijgen één punt in mindering

AFC en dertien andere clubs krijgen één punt in mindering

AFC en dertien andere clubs hebben één punt in mindering gekregen naar aanleiding van het niet voldoen van de licentie-eisen met betrekking tot het aantal contractspelers. Vanmorgen werden de clubs op de hoogste gesteld. Advocaat Keje Molenaar, die de clubs vertegenwoordigde in de beroepszaak, kan leven met de uitspraak.

Molenaar: “Dit is de minst denkbare straf die de clubs konden krijgen . In de reglementen staat dat een clubs, als ze niet aan de eisen voldoen, maximaal negen punten in mindering konden krijgen. Een voorwaardelijke straf kan in deze niet. Ik kan prima leven met de uitspraak. Dit is het maximaal haalbare.”

AFC-voorzitter Ad Westerhof stelt dat de clubs op alle punten verloren hebben. Westerhof: ” Ik vind het een laffe uitspraak. Ik ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren want er zijn zeker vijf clubs die nu een kort geding aan gaan spannen. Die accepteren het niet. Ik denk niet dat AFC zich daar bij aansluit. Ik vind dat wij genoeg onze nek hebben uitgestoken.”

Naast AFC (tweede divisie) krijgen ook Harkemase Boys, Odin’59 (beiden derde divisie zaterdag) en Be Quick, Dongen , EVV, HBS, Hercules, Julian’31, Magreb’90, OJC Rosmalen, Quick’20, UDI’19 en Westlandia een punt in mindering.

Wij hebben de strafpunten al in de stand verwerkt. Klik hier voor de Tweede Divisie, Derde divisie (zaterdag) en Derde divisie (zondag)

 

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC