Nieuwe nederlaag voor De Dijk

Rake penalty levert De Dijk belangrijke zege op

De Dijk heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op Buitenpost.

Het was een wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen en vooral veel duels op het middenveld. Buitenpost was alleen uit corners en vrije trappen gevaarlijk en ook De Dijk kon niet echt gevaar stichten.Op slag van rust kreeg De Dijk een penalty en dat buitenkansje werd benut door Amir Riffi: 1-0.

Ook na rust bleef het een matig duel zonder al te veel kansen. Buitenpost besloot voor een slotoffensief te gaan met een alles of niets instelling, maar ook dat leverde eigenlijk geen noemenswaardige kansen op. De Dijk bleef makkelijk overeind tegen de concurrent. In de slotminuut was het toch nog even billen knijpen toen doelman Van der Meulen mee naar voren ging en de bal op het hoofd kreeg, maar Max Klink hoefde niet in te grijpen: de bal ging over het doel.

Dankzij de overwinning op Buitenpost staat De Dijk nu op een veilige plek. Berkum heeft echter nog een duel tegoed en kan bij winst De Dijk weer in de gevarenzone drukken. Volgende week staat voor de Amsterdammers een pittige wedstrijd op de planning. André Teuling en zijn ploeg gaan dan op bezoek bij nummer 3 Urk. Bekijk hier de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)