Ralph Hovestad van Ajax naar Lienden

Topklasser Ajax verliest naast Jordi Meester ook verdediger Ralph Hovestad. De centrale verdediger tekende een twee jarige overeenkomst met de koploper van de zondag Topklasse FC Lienden.

Hovestad tekende zijn verbintenis met Lienden in het stadion van FC Utrecht omdat zijn toekomstige trainer Hans van der Haar daar ook werkzaam is als spitsentrainer. Lienden die trouwens deze week bekend maakte bij een eventueel kampioenschap niet te willen promoveren naar de Jupiler league.

Hovestad: “Ik heb twee jaar bij Ajax gespeeld en vorig seizoen was ik een vaste waarde voor het elftal. Door mijn enkelblessure in december 2012 heb ik veel wedstrijden moeten missen en was het moeilijk om weer een basisplaats te veroveren. Gelukkig heb ik de promotie naar de Topklasse wel mee kunnen maken. Dat was echt een hoogtepunt.”
Hovestad

De overstap naar Lienden is een opmerkelijke al denkt Hovestad daar anders over. Hovestad: “Van der Haar wilde me vorig seizoen al hebben. En dat ik voor twee jaar kan tekenen zegt natuurlijk ook wel iets over het vertrouwen dat ze in me hebben. De club heeft echt ambitie en wil graag in de nieuwe tweede divisie uitkomen.”

De koploper uit de zondag Topklasse besloot deze week, ondanks eerdere interesse, geen gebruik te maken van het promotierecht als ze kampioen zouden worden. De kosten waren gewoonweg te hoog. Hovestad: “Promotie naar de Jupiler league kan altijd nog via de tweede divisie. Dat is ook het streven van de club. De focus van Lienden ligt nu helemaal op de titel in de Topklasse. Ik denk dat ze dat ook gaan horen want ze hebben echt een sterk elftal.

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)