RAP en Blauw Wit geloven in terugkeer in competitie

Voetbalvereniging en RAP (zaterdag vierde klasse D) en FC Blauw Wit Amsterdam zijn in beroep gegaan tegen de straf van de KNVB om het eerste (zaterdag) elftal per direct uit de competitie te halen. RAP-trainer Bert van Meteren vindt de straf dusdanig onrechtvaardig dat hij Keje Molenaar als advocaat in de arm heeft genomen.

De KNVB heeft het eerste zaterdag elftal van RAP en Blauw Wit per direct uit de competitie genomen. Het onderlinge duel werd op 22 februari al na 23 minuten gestaakt.  Naast het uit de competitie nemen werden twee spelers voor acht wedstrijden geschorst.

Van Meteren: “Een speer van ons (Oussi Al Mobaress, red.) kreeg een klap en gaf direct een klap terug. Daarna begonnen meer spelers zich er mee te bemoeien en besloot de  scheidsrechter het duel stil te leggen. Na een afkoelingsperiode wilde hij weer verder gaan. Dat wil wij met Rap ook, maar Blauw Wit wilde niet meer verder spelen en toen werd het duel in de 23ste minuut dus definitief gestaakt.”

Bert van Meteren
Bert van Meteren

De scheidsrechter gaf na  het duel tegen Van Meteren weinig te hebben gezien van het hele opstootje. Van Meteren: “Wel heeft hij die speler van ons zien slaan. Op het wedstrijd formulier schreef hij dat er nog meer spelers bij betrokken waren. Nummer 3, nummer 8 en de keeper. Dat is wel raar natuurlijk als hij niets gezien heeft.”

Ondertussen heeft de KNVB Al Mobaress en de speler van Blauw Wit (naam is bij ons niet bekend) voor acht wedstrijden geschorst. David Langeberg moest ook voor de tuchtcommissie verschijnen maar hij werd vrijgesproken. Van Meteren: “Dat die twee spelers worden geschorst is meer dan terecht, maar waarom moet er dan gelijk een heel elftal uit de competitie worden genomen? Eerder dit seizoen is dat ook al met verschillende clubs gedaan en heeft de KNVB het ook terug moeten draaien. Ik denk dat dat nu ook gaat gebeuren wat RAP betreft.”

Bernard Frank, voorzitter van Fc Blauw Wit Amsterdam
Bernard Frank, voorzitter van Fc Blauw Wit Amsterdam

Ook Blauw Wit gaat in beroep tegen de straf van de KNVB. Voorzitter Bernard Frank: ” Ik sta echt versteld van dit bericht. Ik was er niet van op de hoogte. Ik dacht dat het al lang afgehandeld was. Mijn vice-voorzitter Peter Bremelmans was aanwezig bij de zitting en die vertelde mij dat we het leek als of de straf al lang bepaald was en dat de verklaringen van ons dus weinig zin hadden. Laat ik een ding duidelijk stellen: Wij gaan zeker tegen deze straf in beroep.”

RAP heeft  Keje Molenaar als advocaat in de arm genomen. Van Meteren: “Keje heeft alle stukken gehad en de verklaring van de betrokken spelers en beroep aangetekend tegen de straf. Hij zou me op de hoogte houden zodra er nieuws is. Ik verwacht aanstaande woensdag te horen dat we weer mogen spelen. Dan hebben we maar een wedstrijd gemist (afgelopen zaterdag tegen Voorland, red.) en kunnen we het seizoen op een goede manier afmaken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)