RAP en Blauw Wit (zaterdag 4D) na geweld uit competitie genomen

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de KNVB twee elftallen uit de competitie haalt. Nu is het de beurt aan RAP en Blauw Wit Amsterdam. Twee ploegen die uitkomen in de zaterdag vierde klasse D. Aanleiding is het gestaakte duel op 22 februari tussen beiden teams.

Eerder dit seizoen werden Zeeburgia, Hilversum, en De Posthoorn ook uit de competitie gehaald. Nadat de clubs in beroep waren gegaan werden de straffen  terug gedraaid en omgezet in schorsingen voor spelers en een paar punten in mindering.

Ook Blauw Wit en RAP zijn tegen de straf van de KNVB in beroep gegaan. Een datum voor de tuchtzaak is nog niet bekend. Tot dat de beroepszaak behandeld zijn zowel RAP als Blauw Wit nog in de stand opgenomen. Spelen mogen ze echter niet meer.

De wedstrijd werd op 22 februari al na 23 minuten gestaakt wegens wanordelijkheden, zoals de KNVB het omschrijft. Een speler van RAP en eentje van Blauw Wit werden naar aanleiding daarvan voor acht wedstrijden geschorst. Een andere speler van RAP werd vrij gesproken. Naast het uit de competitie nemen krijgen de clubs ook boete van 300 euro.

Later deze week reacties van beiden teams

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)