Home / Algemeen / RAP hoopt ook op training Duitsland

RAP hoopt ook op training Duitsland

SV RAP op Sportpark ’t Loopveld heeft haar veld drie dagen lang ter beschikking gesteld aan het nationale elftal van Duitsland. Het is niet de eerste keer dat er een nationale team of topclub naar RAP komt. De eerste geplande training vanmiddag ging echter niet door.

“Vanmiddag om 15:00 uur kreeg ik een telefoontje van de teammanager dat de training niet door ging omdat ze in het hotel gaan herstellen.”, zegt Jean Bollen de secretaris en ‘manusje van alles ‘ van SV RAP.  Bollen: “Duitsland heeft tot en met woensdag de beschikking over ons veld dus het kan zomaar zijn dat ze morgen wel komen. Ik hoor dat altijd pas vlak van te voren.”

Het is vooral het netwerk van Bollen waardoor grote clubs, zoals bijvoorbeeld Inter Milaan met Mourinho, en nationale teams (Noord-Ierland, Turkije, Equador en Japan) bij RAP komen trainen. Bollen: “Ajax kwam hier ook in het verleden omdat we hier alles kunnen afsluiten maar sinds ze op De Toekomst trainen komen ze hier niet meer omdat ze het daar zelf af kunnen sluiten. Wel hebben we vaak de Europese tegenstanders van Ajax.”

Waarom iedereen zo graag bij RAP komt trainen is het geheim van Bollen. “Ik hou altijd mijn mond. Ze willen geen pottenkijkers. Ze kunnen zich hier in alle rust voorbereiden op hun wedstrijd. Ik sluit het hek bij de ingang en niemand kan er meer bij. Vaak ben ik de enige toeschouwer. En daarnaast hebben we natuurlijk een prachtig veld en alle faciliteiten. Het is hier soms zo stil. Prachtig gewoon.”

Mourinho was in 2008 met Inter Milaan ook te gast bij RAP
Bollen  is op de dagen dat er nationale teams komen de gastheer van de KNVB. “Ik regel alles voor ze. Ze komen met de bus aan en alles staat al klaar. Tegenwoordig hebben ze kilo’s ijsblokken nodig in verband met mogelijke blessures. Ik zorg dat het er allemaal is.  En het veld he, dat is echt prachtig. Ze roemen mij om het veld.”

Voor het gebruik van de accommodatie hoeft niemand van Bollen trouwens te betalen. “Ik vraag altijd 100 toegangskaarten voor de desbetreffende wedstrijd. Die krijg ik altijd. Dan kunnen onze jeugdspelers naar het stadion. Woensdag gaan de B1, C1 en D1 met hun begeleiders en coördinatoren. Dat is toch prachtig!”

De afgelopen maanden gebruikten onder meer de nationale teams van Noord-Ierland (in juni) en Turkije (september) het veld van RAP. Of Duitsland de komende dagen ook nog gebruik van het veld van RAP gaat maken is nog niet bekend. Bollen: “Ik weet het echt pas kort van te voren en als ik het al wist dan zou ik het je toch niet vertellen. Dat is ook mijn kracht.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)