Raymond de Jong tekent voor zevende seizoen bij KDO

Raymond de Jong heeft zijn contract bij KDO met één jaar verlengd. De 48-jarige Uithoornaar gaat zijn zevende seizoen in als hoofdtrainer van de derdeklasser. Hij is daardoor de langstzittende trainer in de geschiedenis van de club.

De Jong heeft het na bijna zes seizoenen nog steeds erg naar zijn zin bij KDO. “KDO is een warme en hartelijke club. Alle mensen die bij de club rondlopen zijn erg betrokken. Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier. Ik was in principe ook snel rond met het bestuur. Ik zit nu al zolang bij de club en ik weet wat we van elkaar verwachten. Er is nog steeds een uitstekende samenwerking.”

Ondanks een leegloop in de selectie van KDO presteert De Jong dit seizoen uitstekend met de derdeklasser. De ploeg draait bovenin mee in de zondag derde klasse A (West 2). “We hebben in de zomer te maken gehad met het vertrek van maar liefst veertien spelers, waarvan vier of vijf uit het eerste elftal. Ik had voor dit seizoen dan ook zeker niet verwacht dat we het zo goed zouden doen. We presteren echt boven verwachting.”

Op de lange termijn is het doel voor KDO om een stabiele derdeklasser te worden. “We willen een stabiele derdeklasser worden en vandaar uit kijken of we wellicht toch een keer de stap naar de tweede klasse kunnen maken. De club is er qua organisatie wel aan toe denk ik. Nu moeten wij het op het veld nog laten zien. De Kwakel is een klein dorp en wij moeten het hebben van doorstroming uit de jeugd. Als er spelers van buitenaf komen, wat vrijwel niet gebeurt, moeten zij ook echt bij de club passen.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO