Raymond Dirven keert bij JOS/Watergraafsmeer terug op het oude nest

Raymond Dirven heeft een nieuwe club gevonden. De 36-jarige keeper verruilde vorig seizoen Chabab voor Nieuw-Utrecht maar keert na één seizoen terug in Amsterdam bij JOS/Watergraafsmeer.

Dirven stond in het verleden ook al 7,5 jaar onder lat bij de Amsterdammers en dus hoefde de doelverdediger niet lang na te denken over de overstap. “Ik was er snel uit. De nieuwe trainer, Roy van der Mije, heeft mij ooit van Huizen naar Young Boys gehaald en we hebben altijd contact gehouden. Toen ik hem vertelde dat ik weg wilde bij Nieuw-Utrecht heeft hij me de kans gegeven bij JOS/Watergraafsmeer en dat voelt voor mij echt als een warm bad.”

Raymond_Dirven_Chabab_2

Dat van der Mije en Dirven een geschiedenis hebben, betekent niet automatisch dat Dirven volgend seizoen meteen een vaste waarde wordt onder de lat. “We beginnen allebei op nul. Ik heb met Roy gesproken en hij wilde geen garanties geven dus ik zal het samen met Colby Harmon moeten gaan uitvechten. Maar ik ken mijn kwaliteiten.”

Dirven, die de afgelopen jaren een ongelukkige fase had in zijn carrière had hoopt de komende jaren het plezier weer terug te vinden. “Ik had eigenlijk al vier jaar geen plezier meer in het voetbal vanwege de problemen bij Chabab en Nieuw-Utrecht. Ik ben nu 36 jaar en als keeper kun je tot je veertigste doorgaan. Ik wil de komende vier jaar gaan strijden voor een basisplaats en mijn carrière op een leuke manier afsluiten.”

Naast Harmon en Dirven heeft JOS komend seizoen de beschikking over nog een derde keeper. Vandaag werd ook bekend gemaakt dat Edwin Suribaya overkomt van Alphense Boys. Daarnaast maakte de club uit Amsterdam-Oost bekend dat de contracten met basisspelers Roy Bussman, Patrick Lokken en Raynick Damasco met een jaar zijn verlengd.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)