Real Sranang bedwingt koploper DHSC

In de zaterdag derde klasse C heeft hekkensluiter Real Sranang koploper DHSC verrassend op een gelijkspel weten te houden. Op sportpark Middenmeer eindigde het pittige duel zoals het begon: 0-0.

Op een uitstekend bespeelbaar kunstgras veld begon het duel veelbelovend. Van beide kanten werd er vol op de aanval gespeeld wat het kijkspel zeker ten goede kwam. De eerste kansen diende zich aan voor de thuisclub, een strak schot buiten de zestien ging maar net naast. Hierna was DHSC aan de beurt toen de gasten een schietkans niet kon verzilveren en de bal over werd geschoten. Real Sranang, met good old Lucien Linger (40), in de basis was voetbaltechnisch de betere ploeg, maar bij de zestien gekomen bleef men volharden met te korte combinaties en werden daardoor vaak de kansen verprutst.

DHSC hanteerde vaak de dieptebal om zodoende spits te kunnen bedienen, maar Real stelde zich daar goed op in zodat het weinig opleverde voor de koploper. Halverwege de eerste helft waren er behoorlijk wat overtredingen van beide kanten, maar de arbiter van dienst hield de schade beperkt al waren sommige beslissingen dubieus. Irritatie was dan ook onvermijdelijk maar het bleef binnen de perken. Vlak voor de rust was er nog wel een kans voor Emanuelson van Real Sranang, maar ook hij liet deze onbenut.

Real Sranang

Na de rust een zelfde beeld met mooi positiespel van de Amsterdammers, maar het rendement was nihil. Halverwege de tweede helft was het dan toch bijna raak voor de gasten toen de DSHC spits op het doel van Real afging. Hoeve bracht de spits echter onreglementair ten val en hij kon met een rode kaart vertrekken. DHSC-coach Patrick van de Pas: “Een terechte rode kaart. We speelden vanmiddag ver onder de maat en waren bij vlagen niet met de wedstrijd bezig. Dan moet je oppassen met een tegenstander met veel technische kwaliteiten.”

De toegekende vrije schop leverde echter ook niets op voor de koploper. DHSC kon met een man meer dan ook niet de wedstrijd meer naar hun hand zetten en zo kon de thuisclub weer enigszins terug in de wedstrijd komen. Ook aan Amsterdamse zijde kon men uiteindelijk het doel ook niet meer vinden. Het bleef bij deze dubbelblanke stand en verloor de koploper twee punten en kreeg Real Sranang er een punt bij. De hekkensluiter schoot hier niet zoveel mee op en komt nu op vijf punten uit veertien duels en staat nog steeds stijf onderaan. DHSC blijft wel de koploper in 3C.