Home / Algemeen / Real Sranang bezorgt Overbos eerste nederlaag

Real Sranang bezorgt Overbos eerste nederlaag

Real Sranang heeft voor een stunt gezorgd door in de derde klasse B kampioenskandidaat Overbos op een 1-2 nederlaag te trakteren. De ploeg van Stefan Teeken had, naar eigen zeggen, een complete offday. De Amsterdammers profiteerde optimaal.

Overbos trainer Stefan Teeken had zijn ploeg vooraf nog zo gewaarschuwd om geen overtredingen dicht bij de eigen goal te maken. Teeken: “Ik weet dat ze die ballen er gewoon snoei hard in schieten en dat gebeurde dus ook.”

Foto Yolanda Stroo: Ook aanvoerder Maarten Wels weet niet te scoren
Foto Yolanda Stroo: Ook aanvoerder Maarten Wels weet niet te scoren

Al na vijf minuten kon Donovan Partosoebroto de bal uit het net halen. De doelman van Overbos op ene vrije trap van Amarildo Graven. De verdediger schoot snoei hard binnen. De Amsterdammers beschikken over veel technische individuele kwaliteiten en maakte het de koploper daardoor erg lastig. De Hoofddorpers kregen wel wat kansen via onder andere Noud Bruchner, Sander Stroo en Michael Nieveld maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Teeken nooit.

Het was aan Partosoebroto te danken dat het maar bij 0-1 bleef want toen een Sranang speler alleen op hem af kwam bleef hij koelbloedig en plukte de bal van zijn schoen. Na de openingstreffer trokken de Amsterdammers zich verder terig en bouwde een goede muur op. In de counter was Real Sranang onder aanvoering van Jerrel Linger wel gevaarlijk.

1Na twintig minuten resulteerde dat in de 0-2. Een goed uitgevoerde counter werd door Linger afgerond. Overbos speelde vooral tegen zich zelf in die fase. Teeken: “ Het was een complete offday. Waard dat aan lag? We dekten niet door, gingen maar half de duels in en kwamen de afspraken niet na.”

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Overbos was niet bij machte om de muur van Real Sranang te slechten. Pas vijf minuten voor tijd kwam er nog enige hoop toen Vincent Partosoebroto , op de rand van de zestienmeter een vrije trap raak schoot, 1-2. Meer zat er zeker niet in.

3Teeken: “ We mogen niet te veel verliezen want dat zie ik onze concurrenten ook niet doen. Amstelveen en VVA/Spartaan gaan gewoon door met winnen. Dus vele misstappen kunnen we ons niet meer permitteren.”

2

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Foto’s Yolanda Stroo

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!