foto martinianen.nl

Real Sranang brengt Martinus eerste nederlaag toe

In de zondag vierde klasse F heeft Real Sranang hard uitgehaald in Amstelveen tegen koploper Sporting Martinus. Op Sportpark Overburg won de ploeg van Harvey Esayas met maar liefst 1-5 en bracht Martinus zo haar eerste nederlaag van het seizoen toe.

Vanaf de eerste minuut liet Real Sranang zien dat het wat wilde halen in Amstelveen. Vanaf de aftrap toonde de ploeg van Esayas veel strijd, inzet en passie in haar spel. Toch was het na twee minuten Martiniaan Wismeijer die een enorme kans liet liggen. Toch domineren de Amsterdammers en zorgde het er voor dat de ploeg van Ron Gerlof geen vuist kon maken.

Martinus real Sranag 2

Na een half uur was het dan eindelijk raak voor Real Sranang door een doelpunt van Geoffrey Verweij en nog voor rust werd het door Virgil Lieuw a Soe ook verdiend 0-2. het was la were zijn twintigste doelpunt in elf wedstrijden. Martinus was in de eerste helft, op die kans voor Wismeijer na, niet verder gekomen dan een schot dat ver over ging.

Met een dubbel wissel in de rust probeerde Gerlof het tij nog te keren voor de Amstelveense koploper. Martinus begint agressief aan het tweede bedrijf en even is er wat paniek bij de bezoekers. Kansen komen er voor invaller Stephen Gal en Mitchel Senft. De inzet van Senft wordt zelfs van de lijn gehaald. Het is echter een opleving van korte duur want al snel maakt Sranang via Jurgen Daniel de 0-3 en is de wedstrijd gespeeld.

Martinus Real Sranang 1

Twintig minuten voor tijd leeft men weer even op bij Martinus als Jan Sjerps vanaf elf meter, na een handbal, de 1-3 binnen schiet. Met een extra aanvaller probeert Martinus toch nog een punt binnen te slepen, maar snel na de wissel zorgt Mitchell Blankendaal, ook vanaf elf meter, voor de 1-4. Thomas Verhoogt krijgt tevens zijn tweede geel (de eerste rode kaart aan Amstelveense zijde van het seizoen) en Martinus moet het slot van de wedstrijd met een man minder verder.

Den heeten baalt na weer een goal

Als dan ook nog Wismeijer geblesserd van het veld moet spelen de Amstelveners het duel uit met negen man. Real Sranang profiteert nog eenmaal via Ruben Bipat en bezorgt de koploper zo een ruime 1-5 nederlaag.

Topscorer Virgil Lieuw a Soe: ” We hebben het vandaag echt als team gedaan. Hard voor lekaar gewerkt en veel meer dan 100% gegeven in ieder duel.. Kwalitatief zijn we zeker een van de betere ploegen in deze afdeling, alleen mentaal schort het er nog wel eens aan. Daarom was de zege vandaag ook zo lekker omdat we er keihard voor geknokt hebben.”