Real Sranang dicht bij nacompetitie na winst op FC Aalsmeer

In de zondag vierde klasse F is Real Sranang dicht bij winst van de derde periode. De ploeg van Harvey Esajas rekende op eigen veld af met FC Aalsmeer (3-1) en kan zich volgende week met een zege op het allang gedegradeerde CTO ’70 verzekeren van de periodetitel en dus nacompetitie.

Het was een rechtstreeks duel tussen twee concurrenten in de strijd om de derde plaats in de competitie en de derde periodetitel. FC Aalsmeer moest winnen en leek hier ook naar op weg toen het halverwege aan de leiding ging. Een overtreding op Dani Calmaz werd bestraft met een strafschop, die Damian Veldman feilloos benutte: 0-1. En dat terwijl Real Sranang eigenlijk de betere ploeg was, maar de vele aanvallen in schoonheid strandden omdat het aan de zuiverheid ontbrak.

Ook in de tweede helft bleef FC Aalsmeer goed overeind, onder andere doordat doelman Jeremaih Veldman zijn net lange tijd schoon hield. Na ruim een uur spelen was Veldman wel verslagen. Geoffrey Verweij ging op avontuur en beloonde zichzelf door een goede soloactie te verzilveren met de gelijkmaker: 1-1.

Het bracht wat meer rust bij Real Sranang, dat meteen doordrukte. Zo’n tien minuten voor tijd namen de Amsterdammers zelfs de leiding in handen toen Wilson Alfaisie een voorzet goed binnen werkte: 2-1. FC Aalsmeer kon er weinig tegenover stellen en de ploeg van Erwin Mönnich was duidelijk een maatje te klein. De eindstand werd uiteindelijk door Ruben Bipat op 3-1 bepaald in het voordeel van Real Sranang.

De Amsterdammers hebben de winst van de derde periode nu in eigen hand. Als de ploeg van Harvey Esajas volgende week van hekkensluiter CTO ’70 wint, is de periodetitel binnen en kan het zich opmaken voor de nacompetitie. FC Aalsmeer moet stunten tegen kampioen Sporting Martinus als het de vierde plaats vast wilt houden en zo via de ranglijst alsnog een ticket voor de nacompetitie te kunnen bemachtigen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Archieffoto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!