Home / Algemeen / Real Sranang heer en meester tegen Geuzen Middenmeer

Real Sranang heer en meester tegen Geuzen Middenmeer

De derby van Sportpark Middenmeer in de zondag vierde klasse F is een eenvoudige prooi geworden voor koploper Real Sranang. De ploeg van Virgil Trustfull maakte geen fout tegen sportparkgenoot Geuzen Middenmeer: 3-0.

Geuzen Middenmeer had nog grote plannen om op bezoek bij Real Sranang te verrassen. Vijftien minuten hield de ploeg van Carlos Alarcon Vidal de rijen goed gesloten. Op het moment dat de thuisploeg voor het eerst de stugge verdediging doorbrak, was het ook meteen gebeurd. Na een combinatie met Geoffrey Verweij rondde Dwight Gefferie goed af: 1-0.

Daarna was de ban doorbroken en controleerde Real Sranang de wedstrijd. Het duurde voor Trustfull wel iets te lang voordat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Pas in de 65ste minuut verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. De pas 15-jarige Dievyquencio Tob (“hij speelde een hele goede wedstrijd”) stelde Kensy Kensmil in staat om voor de 2-0 te zorgen.

“Het was de jongens tegen de mannen”, oordeelde Trustfull. “Wij hebben een paar ervaren, grote jongens en daar hadden zij het moeilijk mee. Geuzen Middenmeer kon ons fysiek niet bijbenen. Na de 1-0 waren we ook niet meer in gevaar gekomen.” Uiteindelijk bepaalde Kensmil, uit een hoekschop van Verweij, de eindstand een kwartier voor tijd op 3-0.

De Amsterdammers blijven de ranglijst in de zondag vierde klasse F aanvoeren, met twee punten voorsprong op naaste achtervolger Nederhorst. “Het is leuk dat Geoffrey Verweij heeft geroepen zo zeker te zijn van een kampioenschap, maar ik bekijk het echt van wedstrijd tot wedstrijd. Er zitten nog genoeg lastige duels tussen. Thuis zijn we in ieder geval nog foutloos dit seizoen en dat willen we blijven ook. Na de laatste wedstrijd zien we dan wel hoe we zijn geëindigd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s John Beckman