Real Sranang lijdt nederlaag en mist promotie

De voetbaldroom van Real Sranang om te promoveren naar de Derde klasse is opnieuw vervlogen. De Amsterdamse club verloor zaterdagmiddag in de nacompetitie met 1-3 van VVC uit Nieuw Vennep en zagen zodoende hun kansen op promotie definitief verdwijnen.

Aanvoerder Gino Pique baalde flink na afloop van de wedstrijd. “We hebben gewerkt, maar het zat ons vandaag gewoon niet mee”, aldus Pique. “We begonnen redelijk aan de wedstrijd en kregen een aantal kansen, die hebben we niet verzilverd. We speelden te vaak vanuit de omschakeling, VVC gaf hoog druk op ons.”

Geloof

Real Sranang nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Jevinel Seedorf. Na rust kwam VVC langszijde door een eigen doelpunt van Dilivio Linger uit een corner-situatie: 1-1. De Amsterdammers hadden daarna de overwinning kunnen pakken, maar kreeg een ongelukkig doelpunt tegen. ,,Na de aansluitingstreffer groeide het geloof bij VVC en wij speelden de bal te snel lang. We krijgen ongelukkig de 1-2 tegen en daarna laten we onze hoofden een beetje hangen. Bij de 1-3 was het klaar.”

Geen voldoening

“Het is heel erg balen”, aldus aanvoerder Pique . “Het seizoen geeft ons geen voldoening, we hebben te weinig punten gehaald in de cruciale wedstrijden.” De ploeg won met 5-0 van kampioen ’s Graveland, maar liet in de maand maart heel veel punten liggen. Pique: ,,We hebben kwaliteit genoeg, het ligt gewoon aan onszelf dat we geen kampioen zijn geworden.” Gebrek aan voetbalgogme? ,,Ja, dat breekt ons wel op. We gaan nu uitrusten. We hebben wat spelers op leeftijd, maar ik ga er vanuit dat we in augustus weer met een goede ploeg op het veld staan.”

Real Sranang eindigde het reguliere seizoen op de tweede plaats in de Vierde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)