Real Sranang loopt met gelijkspel averij op bij AS’80

In de strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse F heeft koploper Real Sranang zichzelf een slechte dienst bewezen. De ploeg van Virgil Trustfull bleef in Almere op een 2-2 gelijkspel steken tegen subtopper AS’80 en moet de eerste plaats nu delen met Nederhorst, ook de aankomende tegenstander.

Real Sranang kreeg in de eerste twintig minuten een aantal goede mogelijkheden, vooral omdat het bij AS’80 aan zuiverheid in de passing ontbrak. AS’80-doelman Michael van Mouwerik was in eerste instantie nog alert, maar had even later geen antwoord op een fraaie vrije trap van Gregory Kuster: 0-1.

AS’80 kwam goed terug en dat leverde al snel een enorme kans op voor Mike Lochtenberg, alleen had hij te veel tijd nodig waardoor de kans verloren ging. Ook Sherwan Mustafa zag zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Na zeven minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker op. Een vloeiende aanval over de linkerkant werd door Mustafa afgerond: 1-1.

Hierna werd het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Real Sranang na iets meer dan een uur de leiding weer in handen nam. Van Mouwerik dacht het schot van Ruben Bipat te keren, maar de bal zou volgens scheidsrechter Amed de doellijn zijn gepasseerd: 1-2. In plaats van dat de Amsterdammers deze voorsprong uitspeelden in het laatste half uur, vocht AS’80 zich wederom goed terug. Tien minuten voor tijd kwam Bernio Dap goed door en bekroonde deze actie met de 2-2.

In de slotfase waren de beste kansen voor AS’80, maar bleef de derde treffer uit. Daardoor kwam Real Sranang nog goed weg in Almere. De Amsterdammers staan nu samen met Nederhorst aan kop. AS’80 blijft door het ene punt vierde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)