Real Sranang vergeet De Meer op de slachtbank te leggen

Real Sranang staat na de 1-3 zege bij De Meer nu alleen aan kop in de vierde klasse F. De ploeg van Virgil Trustfull miste kans op kans om een grote score neer te zetten. De blijdschap na afloop zat het vooral in het feit dat medekoploper Allen Weerbaar punten had laten liggen tegen Waterwijk.

“Dat maakt het helemaal mooi” zei een glunderende doelman Lemy van Gom direct na het laatste fluitsignaal. “Wat hebben wij een kansen laten liggen vandaag” Donovan van Dam, trainer van De Meer, kon niet anders dan het daar mee eens zijn. Van Dam: “Zij houden ons echt heel lang in leven. Met 1-3 mogen we echt onze handen dichtknijpen.”

20161127-de-meer-real-sranang-foto-mario-wormhoudt-4

Waar De Meer alleraardigst begon met een schot van Ruben Peuchen tegen de titelkandidaat werd het al snel duidelijk dat Real Sranang over veel meer individuele kwaliteit beschikte dan de thuisploeg. En dan zat Geoffrey Verweij, – herstellende van een blessure- nog langs de kant.

Vooral Gregory Kuster was een ware plaaggeest voor de verdedigers van De Meer. Het was dan ook niet verrassend dat de voormalige aanvaller van onder andere Zeeburgia de openingstreffer voor zijn rekening nam. Peuchen had nog een enorme kans voor De Meer laten liggen toen Kuster vanaf zo’n meter of dertig een vrije trap binnen schoot (0-1). Doelman Thibo de Groen leek de bal te keren, maar liet hem vervolgens als nog door zijn handen glippen.

20161127-de-meer-real-sranang-foto-mario-wormhoudt-3

Zes minuten later zorgde Ruben Bipat met een stuiterend schot in de verre hoek voor de 0-2. Het leek de opmaat voor een ruime en makkelijke zege te worden. De gemakzucht van Real Sranang werd echt direct afgestraft toen Peuchen doelman Van Gom wist te passeren (1-2).

Na rust maakte Verweij als nog zijn opwachting bij de bezoekers. Zijn inbreng zorgde voor de nodige rust binnen de ploeg van Trustfull, maar doelpunten leverde het een lange tijd niet. De ene na de andere kans werd onbenut gelaten. Vooral Wilson liet een aantal hele grote kansen onbenut. De mooiste was na een actie van Kuster die de bal met een hakje bij Wilson bezorgde die vervolgens in vrijstaande positie van dichtbij hoog over schoot..

Foto Mario Wormhoudt | Virgil Trustfull

De Meer bleef door het missen van al die kansen geloven in een punt. Het was aan Van Gom te danken dat dat niet gebeurde. De doelman verkleinde zijn goal goed toen Tess Abbenhues alleen op hem afkwam en met zijn voeten bracht hij redding. Uiteindelijk viel de bevrijdende 1-3 twee minuten voor tijd. Na een geode combinatie gaf aanvoerder Jurgen Spier uiteindelijk het laatste tikje.

Van Dam: “Dat we hier verliezen zeker geen schande. Zij hebben veel individuele kwaliteiten en de nodige ervaring. Dat zie je terug op het veld. Toch denk ik dat onze selectie goed genoeg is om bij de eerste vijf te eindigen. Voor Real Sranang doelman Van Gom telt er na de zege nog maar een ding. Van Gom: Ik ben van DCG hier naar toe gekomen om plezier te maken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we kampioen worden. Vandaag zijn we mooi weer twee punten uitgelopen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F