Real Sranang wil dit seizoen opnieuw poging wagen voor promotie

Na een valse start van de competitie heeft Real Sranang de koetjes inmiddels weer op het droge. De ploeg, die sinds dit seizoen onder leiding staat van Virgil Trustfull, is na tien wedstrijden gedeeld koploper in de zondag vierde klasse F.

Het seizoen begon voor Real Sranang met een enorme domper, met op de eerste speeldag een 9-0 nederlaag bij Waterwijk. “We waren toen nog niet helemaal compleet en speelden sowieso een hele slechte wedstrijd. Dat was een incident, want voor de rest spelen we een prima seizoen. We hebben daarna alleen nog verloren bij Nederhorst.”

Trustfull was vorig seizoen assistent van Harvey Esajas, die naar Arsenal vertrok. “Officieel ben ik nog steeds onder de hoede van Orson Naarendorp, maar het bevalt me hier goed. Ik zit hier inmiddels 2,5 jaar en zit nog steeds in een leerproces. Gelukkig ben ik net als de spelersgroep erg leergierig.”

Het lukte Real Sranang vorig seizoen op een haar na niet om te promoveren. De ploeg uit Amsterdam-Oost hoopt dat doel dit jaar wel te bewerkstelligen. “We willen dit seizoen meedoen om de prijzen. Dat zijn we ook verplicht als je naar de sterkte van ons team kijkt.”

De kracht van het team zit ‘m volgens Trustfull vooral in de goede mix tussen jong en oud. Een van deze ervaren krachten is ex-prof Kevin Bobson, die in het verleden onder andere uitkwam voor Ajax, NAC Breda en Willem II. “Hij is op dit moment helaas geblesseerd, maar hij doet het hier goed. Daarnaast hebben we de beschikking over Geoffrey Verwey en Gregory Kuster. En ik heb bijvoorbeeld ook nog twee hele talentvolle jongens van pas vijftien jaar in het elftal.”

Binnenkort kunnen Trustfull en zijn team een greep doen naar de koppositie. Over vier weken staat de topper tussen Real Sranang en Allen Weerbaar op het programma. “Naar dat soort wedstrijden kijken we zeker uit. Voor de rest ben ik niet met hun bezig. Ik weet dat ze een goede ploeg hebben, maar let alleen op de prestaties en resultaten van mijn eigen team.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!