Reeks van elf ongeslagen wedstrijden Fortius ten einde

In Wormerveer heeft Fortius het inhaalduel bij Saenden met 3-1 verloren. Hierdoor kwam er een einde aan de mooie reeks van de Amsterdammers. Fortius had namelijk sinds zes oktober niet meer verloren en staat inmiddels op de gedeelde derde plaats in zondag 4E.

Saenden probeerde de gasten van meet af aan onder druk te zetten. Fortius, vorige week nog koploper SVA verslaand, raakte niet echt onder de indruk. Pas nadat Stanley Louhatapessy in de elfde minuut aan een solo begon ontstond een gevaarlijke situatie in het doelgebied van doelman Armin Ribic. De poging van de verdediger van Saenden leverde echter niks op. Nadat Fortius-verdediger Zeray Teclehaimanot een gele kaart kreeg voorgeschoteld was het Melvin Bruijn die oog in oog met de Fortius-goalie net niet kon scoren.

j.c. knaap 7

Het spel speelde zich daarna vooral af op het middenveld. Na bijna een half uur spelen kon Saenden spits-René Reijinga uit een ogenschijnlijk onmogelijke situatie (bijna vanaf de achterlijn) toch scoren. Op dat moment was de 1-0 een terechte tussenstand. Na de openingstreffer drong Fortius aan en had Saenden alle geluk van de wereld dat Fortius spits Athony Krind een levensgrote kans niet afrondde. Even later was er geschutter in de Wormerveerse defensie waardoor Eldrich Kortram de kans op de gelijkmaker kreeg. Ook hij verzuimde echter de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Vlak voor de theepauze was het de geroutineerde Melvin Bruijn die uit een pass van Mike de Groot de 2-0 binnenschoot.

j.c. knaap 2

In de tweede helft ontstond in de 54e minuut het eerste moment van opwinding nadat Ruben Klas een forse overtreding op Chris Manuputty beging. Hij kreeg daarvoor slechts geel. De Amsterdammers wisten in die fase van de strijd meer druk te ontwikkelen en drongen Saenden terug. Dat zorgde voor de nodige hectische momenten en het was dan ook niet vreemd dat Daniel Ring de 2-1 wist te scoren.

j.c. knaap 4

Saenden wist zich iets te hervinden, maar Fortius bleef gevaarlijk. Schoten van René Reijinga, Melvin Bruijn en Chris Manuputty hadden niet de juiste richting zodat de gasten hoop bleven houden op een beter resultaat. In de 75e minuut riep heel Fortius om een penalty nadat verdediger Victor Langenburg hands leek te maken. Scheidsrechter Guijt liet echter doorspelen.

j.c. Knaap 1

Vlak na die situatie ontstond er veel opwinding op het middenveld nadat Stanley Louhatapessy onreglementair werd afgestopt. Dit leverde uiteindelijk een rode kaart op voor Zeray Teclehaimanot waardoor Fortius met tien man verder moest. Vreemd genoeg leek Fortius het meeste baat te hebben bij die rode kaart. Vanaf dat moment begonnen de gasten eindelijk echt te combineren. Saenden moest terug terwijl Fortius bleef drukken. Dat gaf echter wat ruimte aan de Saenden-voorhoede. In de 86e minuut zette Melvin Bruijn goed door en kon Yardino Manuputty eenvoudig de 3-1 scoren. Niet veel later floot de leidsman af en was de ongeslagen reeks van Fortius ten  einde.

Foto’s J.C. Knaap
Met dank aan  ZaanseSportkrant.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)