Home / Algemeen / Regio Amsterdam onderuit in beker

Regio Amsterdam onderuit in beker

Bekervoetbal is leuk, maar niet voor de regio Amsterdam deze week. Gevoelige nederlagen werden er geleden en het groepje uit onze regio wordt in tegenstelling tot vorig jaar steeds dunner. Soms willen trainers alles op de competitie zetten en stellen niet hun beste elftal op. Jammer, want zoveel prijzen kun je als amateurvoetballer niet winnen. Uitzonderingen zijn er ook gelukkig. JOSWatergraafsmeer zondag krijgt er geen genoeg van en is buiten kampioen van Amsterdam goed bezig in de competitie en nu ook door in de beker. Iedere wedstrijd winnen is ook een instelling.

Zwanenburg (foto) leed een pijnlijke nederlaag in de beker. Stond de ploeg er aan het einde van de tweede helft er met 2-1 nog goed voor, ging het toch met 2-3 onderuit tegen Magreb 70. AMVJ ging onderuit tegen NVC, AFC kon het op eigen veld niet waarmaken tegen GVVV (0-1). Swift (zo) verloor van Nita en Buitenboys maakte het spannend, maar moest toch een slordige 12-0 incasseren bij Spakenburg. Geen schande. Chabab verslikte zich met penalty’s tegen Ajax2, toch Amsterdammers door. DVVA had een slechte ervaring met penalty’s tegen De Zouaven. Onderuit.

Is er nog hoop? Ja zeker. Zoals gezegd JOSWatergraafsmeer, met wel een tussenronde. De Dijk, en OSV doen ook nog mee, net als ZSGOWMS. Hiermee is het wel gedaan. Oh nee, Diemen (zo), Diemen versloeg de resrevers van Volendam met 3-1 en zit dus bij de laatste 32.

De loting voor de volgende ronde zal plaatstvinden begin januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de KNVB

Foto: Tom Verhoek, spontaan langs de lijn bij Zwanenburg.