Reiziger vertrekt al na twee wedstrijden bij De Meer

De samenwerking tussen Kenneth Reiziger en het vrouwenelftal van De Meer is van korte duur. Na twee wedstrijden besloot de trainer te vertrekken omdat de chemie met de speelsters was verdwenen. “Ik laat me niet als een kleine jongen behandelen.”

Het begon allemaal tijdens de voorbereiding. Reiziger, nieuw bij de club, had slechts de beschikking over een enkeling van het eerste elftal. Het werd aangevuld met speelsters uit het tweede elftal en de A-jeugd, maar er was te weinig tijd voor het voltallig eerste elftal om aan elkaar te wennen. “Daar ging het al niet goed. Daarna zijn er verschillende dingen gebeurd en werd het een optelsom.”

Dat brak uiteindelijk afgelopen zaterdag, op bezoek bij ’t Gooi (3-0 nederlaag). “De tegenstander had de week daarvoor met 6-1 gewonnen, dus was ik van plan om 4-4-2 te spelen. De dames weigerden dat en wilden in hun eigen, vertrouwde systeem (4-3-3, red.) spelen. Ze waren het niet met mij eens. Ik had ze nog zo gewaarschuwd, maar binnen tien minuten stonden we met 2-0 achter. Toen ik in de rust de aanwijzingen herhaalde, bleven ze eigenwijs. Ja sorry, maar dan houdt het op.”

Reiziger besloot voor zichzelf te kiezen en na overleg met het bestuur vertrok hij bij De Meer. “Ik werd aangenomen vanwege mijn ervaring en mijn verleden bij Ajax, tien seizoenen als jeugdtrainer. Overal waar ik ben geweest, ben ik kampioen geworden. Ouderkerk 2, Amstelveen MB1. Ik weet wat ik doe, dus waarom zou ik dan mijn eigen strategie en werkwijze veranderen?”, vraagt hij zich verbaasd af.

Onder zijn leiding bereikte De Meer de volgende ronde van de districtsbeker en pakte de club, als promovendus, één punt uit twee wedstrijden in de tweede klasse A. Reiziger betreurt dat er op deze manier zo vroeg een eind aan de samenwerking is gekomen. “Het is heel jammer dat het zo is gegaan. Ik voel me vreemd behandeld. De dames waren het niet met mij eens en wilden op hun eigen manier verder gaan. Prima dan, maar ik laat me niet als een kleine jongen behandelen. Ik ga nu gewoon verder en wens De Meer veel succes.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)