Remco Sint (Eemboys) vindt in Ilpendam club met hetzelfde ambitieniveau

Remco Sint volgt na dit seizoen Peter Lek op als trainer van zondag vierdeklasser Ilpendam. De oefenmeester komt over van Eemboys, waarmee hij onderin de zaterdag vierde klasse bivakkeert. “Bij Ilpendam gaat presteren hand in hand met plezier, dat streef ik ook na.”

De oud-trainer van TOG en FC Weesp (assistent) is bezig aan zijn eerste seizoen bij Eemboys. Met een tiende plaats in de zaterdag vierde klasse F vallen de prestaties van de club uit Baarn tegen. “Eemboys is een leuke club, een klein clubje ook, maar de prestatie is mij te vrijblijvend. Het komt niet overeen met mijn ambitieniveau. Voor mij is het eerst presteren en daarna gezelligheid, dat is bij Eemboys andersom. De club heeft geen jeugd en ziet geen toekomst buiten de vierde klasse. Ik wil hogerop en ben ambitieus.”

Die club heeft hij gevonden in Ilpendam. “Ik heb zelf gesolliciteerd en vervolgens drie gesprekken gevoerd: eerst met de technische man, daarna het bestuur en vervolgens met de spelersgroep. De klik die nodig is voor een goede samenwerking, was er meteen. Er staat een leuke groep, er komt wat door uit hun A-junioren. De club heeft hetzelfde ambitieniveau als ik. Bij Ilpendam gaat presteren hand in hand met plezier, dat streef ik ook na. Het is een echte dorpsclub en het leeft. Ze draaien nu goed in de vierde klasse en willen kijken of ze naar de derde klasse kunnen, maar niet ten koste van alles.”

Momenteel staan de Ilpendammers op een tweede plek in de zondag vierde klasse E. Nacompetitie lonkt daarmee voor de ploeg van Peter Lek, die heeft aangegeven meer vrije tijd over te willen houden. “Ik heb ze één keer zien spelen en het beviel in zoverre dat er een ploeg staat die heel veel voor elkaar overheeft. Er zit veel potentie in. Een verwachting kan ik nog niet uitspreken, dat hangt allemaal van de nacompetitie af. Promoveren ze, dan is het zaak om erin te blijven. Lukt het niet willen we kijken of we volgend seizoen wel de stap kunnen maken.”

Foto’s HJ Wouterse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)