Remco van Twiller keert terug als trainer Buiksloot zaterdag

Na een afwezigheid van twee jaar keert Remco van Twiller terug als trainer bij het eerste zaterdagelftal van Buiksloot. Hij neemt het stokje komend seizoen over van de huidige trainer Remi Boshuizen die naar Fortuna Wormerveer (vrouwen) vertrekt.

Aanvankelijk was van Twiller met het Buiksloot bestuur al rond gekomen om de A1 van de Noord-Amsterdamse club voor het derde opeenvolgende jaar te gaan doen. Echter toen de zaterdag 1 vrij kwam was de keuze makkelijk. “Nadat ik vernam dat Remi zou vertrekken heb ik het bestuur gevraagd of een overstap naar de zaterdag 1 nog mogelijk was. Het bestuur reageerde hier positief op. Toen ook de spelers positief reageerde op een eventuele terugkeer stond niets een nieuwe samenwerking meer in de weg”, aldus van Twiller. Na de na strafschoppen verloren nacompetitie finale tegen Blauw Wit  in 2014 vertrok van Twiller naar Buiksloot A1.

Buiksloot zaterdag maakt nog een kleine kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, maar na de 2-1 nederlaag bij Fortius afgelopen zaterdag is dit een zeer minieme kans. Zoals het er nu dus naar uitziet zal Buiksloot in de vierde klasse uitkomen volgend seizoen. De doelstelling voor komend seizoen is simpel. Promoveren en wel het liefst via een kampioenschap. Om de ploeg in tact te houden en liefst nog te versterken is promotie naar de derde klasse zo spoedig mogelijk een must.

“Er staat een prima groep met voldoende kwaliteit. Toch ben ik wel in gesprek met een aantal spelers om ook daadwerkelijk om de bovenste plaatsen mee te kunnen gaan doen komend seizoen”, zegt de nieuwe trainer ambitieus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)