Home / Algemeen / Remko Beerens heeft er al tien in liggen bij OFC

Remko Beerens heeft er al tien in liggen bij OFC

Remko Beerens nam na het kampioenschap in 2012 afscheid bij OFC. Zijn carrière in Oostzaan zat er op vond hij zelf. Na De Meteoor, waar hij een nekhernia opliep, kon hij het toch niet laten en keerde terug bij OFC. In het eerste zaterdagteam scoort hij er voorlopig goed op los. Na drie wedstrijden staat de teller al op tien.

OFC heeft na drie wedstrijden negen punten in de vierde klasse A. Totaal werden er achttien goals gemaakt (en twee tegen). Van die achttien treffers maakte Beerens er tien. Afgelopen zaterdag in de met 0-11 gewonnen wedstrijd tegen RCZ scoorde Beerens er zes. In 210 minuten speeltijd betekent dat dus dat hij elke 21 minuten raak schiet.

Remko Beerens nam in 2012 na het behaalde kampioenschap tegen Velsen voorlopig afscheid
Remko Beerens nam in 2012 na het behaalde kampioenschap tegen Velsen voorlopig afscheid

De 39-jarige spits, die ook elftalleider bij de Zondag 1 is, had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Beerens:”Ik zou eigenlijk als pinchhitter aan het seizoen beginnen. Door blessures en schorsingen had de trainer bijna geen voorhoedespelers meer en moest ik er gelijk staan. In de eerste wedstrijd tegen de Zouaven (1-3 winst) maakte ik er eentje en tegen Alkmaarsche Boys (4-1) maakte ik er zelfs drie in vijf minuten, waarvan de eerste een mooie omhaal in de kruising was. Vervolgens veranderde alles wat ik aanraakte in goud, soms heb je van die dagen.”

Afgelopen zaterdag tegen het zwakke RCZ (0-11) vergrootte Beerens met zes treffers zijn totaal dus naar tien. ”Mijn doelstelling is twintig doelpunten, maar als ik zo doorga worden dat er wel wat meer. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik nog op het veld mag staan. Ik vind het leuk om met die jonge gasten te spelen. We kunnen zeker kampioen worden in deze afdeling. Ik hoop dat ik het hele seizoen fit kan blijven, ik zal moeten doseren al is dat tot dusver nog niet echt gelukt.”