Home / Algemeen / René Panhuis (Purmersteijn zaterdag): “Lange weg te gaan naar tweede klasse”

René Panhuis (Purmersteijn zaterdag): “Lange weg te gaan naar tweede klasse”

Het nieuwe zaterdagteam van Purmersteijn wil zo snel mogelijk naar de tweede klasse en heeft die ambities direct kracht bijgezet. Na het bereiken van de knock-outfase van de districtsbeker wonnen de Purmerenders ook de eerste competitiewedstrijd in de zaterdag vierde klasse A met overtuigende cijfers: 8-0 tegen Blauw Wit W.

“We hebben pas één wedstrijd gespeeld, dat ging ons goed af. De competitie is volledig nieuw voor ons. Het zal denk ik na een wedstrijd of zes pas blijken waar we echt staan”, blijft trainer René Panhuis voorzichtig. “We willen promoveren, maar hebben nog een lange weg te gaan. De derde klasse zal bijvoorbeeld ook weer een stuk zwaarder worden. Voorlopig zijn we er nog niet.”

Het elftal is opgezet door oud-spelers van Purmersteijn die graag terug wilden keren. “In de toekomst zullen we ook gaan verjongen in de selectie”, voorspelt Panhuis. “Jongens die uit de jeugd doorstromen en liever op zaterdag dan zondag voetballen, of spelers die nog te kort komen voor de zondagselectie.”

De huidige selectie herbergt veel spelers met ervaring in de eerste en tweede klasse. De vierde klasse is ook voor hun een enorme omschakeling. “Sommige wedstrijden zullen ons gemakkelijk afgaan. Het wordt belangrijk dat wij onze concentratie blijven behouden, de voorsprong vasthouden en geen gekke dingen doen.”

Pancratius werd afgelopen seizoen, met dezelfde opzet, al op 25 maart kampioen van de zaterdag vierde klasse. Een record waar Purmersteijn een gooi naar kan doen, alleen is Panhuis daar nog niet mee bezig. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar het zou wel mooi zijn als we dat record kunnen verbreken.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)