Renger en Ilguy klaar voor topper JOS – OFC

Dit weekend staat er in de zondag Hoofdklasse weer een prachtig affiche op het programma. Het zal u dan ook niet verbazen dat Het Amsterdamsche Voetbal de wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en OFC heeft uitgekozen als wedstrijd van de week. We spraken vooraf met JOS-aanvoerder Maurice Renger en OFC-trainer Imdat Ilguy.

Bij JOS Watergraafsmeer wisten ze dat de november maand een zware ging worden. De ploeg van trainer Sander Middelbeek verloor eerst van De Dijk en ging ook afgelopen weekend tegen koploper Westlandia onderuit. Dit weekend heeft JOS opnieuw een zware wedstrijd voor de boeg als OFC op bezoek komt. Aanvoerder Maurice Renger hoopt dat er dan eindelijk weer punten worden gepakt. “Ik verwacht een mooie wedstrijd. Maar je weet dat het lastig gaat worden. We hebben een moeilijk programma in de maand november en willen deze maand ook punten pakken. Dat moet zondag gaan gebeuren.”

Ook OFC wist in topwedstrijden nog geen punten te pakken. Toch won de ploeg van trainer Imdat Ilguy de afgelopen twee wedstrijden wel en verwacht hij ook tegen JOS Watergraafsmeer punten te kunnen pakken. “Ik verwacht een mooie open wedstrijd. We kennen JOS Watergraafsmeer redelijk goed en omdat een derby is wordt het sowieso een mooie wedstrijd.”

Renger-1-0

Beide ploegen speelde in het verleden al vaker tegen elkaar en hebben dus weinig geheimen meer. Toch weet ook Renger dat OFC dit seizoen veel nieuwe spelers heeft aangetrokken en dat het is dus even afwachten is met wat voor strijdplan ze op het kunstgras verschijnen. “Wat precies hun kwaliteiten zijn weet ik niet. Maar je weet dat OFC een ploeg is met veel kwaliteiten en goede spelers. Als we willen winnen moeten we die dag knallen en niet zo spelen zoals we de eerste helft tegen De Dijk speelde.”

Dat het hebben van een nieuwe ploeg geen voordeel is weet ook Ilguy. Omdat de selectie van JOS al een aantal jaar samen speelt denkt de trainer dat daar een groot gevaar in schuilt. “JOS is sterk in de standaardsituaties. Ze hebben al een tijdje dezelfde ploeg en ze weten dus wat ze aan elkaar hebben. Als ze een mindere wedstrijd spelen kunnen ze elkaar in het veld aankijken en dan toch nog even wat extra’s geven. Daarnaast hebben ze ook gewoon hele goede spelers. Wij hebben zeker ook onze kwaliteiten maar ik denk niet dat het in ons voordeel werkt om daar uitspraken over te doen.”

Ilguy

Hoewel beide heren een mooie wedstrijd verwachten zal het resultaat uiteindelijk om details worden beslist. “Wij hebben weer onze kwaliteiten dus het zal uiteindelijk worden beslist op momenten. In een topwedstrijd hangt het vaak van de vorm van de dag af”, aldus Renger.

“Een topwedstrijd en al helemaal een derby brengt toch iets extra’s met zich mee. Er is meer belangstelling voor en jullie komen ook filmen, maar als eenmaal het fluitje gaat schut je dat makkelijk van je af en speel je gewoon je eigen wedstrijd,” vervolgt hij zijn verhaal.

Tot slot probeerde we Renger en Ilguy nog te verleiden tot een voorspelling voor de einduitslag. Renger: “Een voorspelling is altijd lastig want als je zegt dat je gaat winnen zet je de tegenstander verder op scherp. Maar wij spelen thuis en willen graag winnen dus ik zeg 2-1 voor ons.” Ilguy: “Ik heb in het verleden wel aan voorspelingen gedaan maar ik vind dat in mijn rol als trainer niet meer gepast. We zullen het zondag wel zien.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!