Renger redt vlak voor tijd een punt voor JOS

In de hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer op de valreep een punt over gehouden aan het treffen met SDO. Op sportpark Drieburg zorgde Maurice Renger vijf minuten voor tijd vanaf elf meter voor de 1-1 eindstand.

Met Patrick Lokken wederom op de bank kreeg JOS al na twee minuten een enorme domper te verwerken. Djoey Dorrestijn kopte namelijk een voorzet van rechts achter doelman Dijkstra. De ploeg van scheidend trainer Sander Middelbeek ging echter niet bij de pakken neer zitten en trok regelmatig ten aanval al ging dit regelmatig gepaard met onnauwkeurigheden. Tom de Lange kopte net naast en Ian Refos zag zijn schot over het doel van Dion Thomas gaan.

Foto Martin van Zurk: Tom de Lange

SDO verspeelde veel krachten om de aanvalsopbouw van de Amsterdammers te verstoren, maar fanatiek spelend bleef het lange tijd op de been. JOS probeerde ook na rust op een voetballende manier de openingen te vinden, maar doelman Thomas kwam niet echt in de problemen. Bij voorzetten en corners trad de voormalig doelman van AFC steeds vakkundig op.

Foto Martin van Zurk: Invaller Patrick Lokken ziet zijn kopbal maar net naast gaan

Naarmate de wedstrijd vorderde ging JOS steeds opportunistischer spelen. Het gaf SDO daardoor ook de nodige ruimte. Met het inbrengen van Lokken nam het aanvalsgevaar van de Amsterdammers steeds meer toe. Een kopbal van de spits ging maar rakelings naast.

Foto Martin van Zurk: Doelman Dion Thomas ontsnapt aan een rode kaart na een overtreding op Ian Refos
Foto Martin van Zurk: Renger legt aan vanaf elf meter en zorgt voor de 1-1 eindstand

Vijf minuten voor tijd kreeg JOS dan toch waar het recht op had. Alex de Bruijne werd de diepte in gestuurd en hij verscheen vrij voor Thomas die eerder ontsnapte aan een rode kaart na een overtreding op Refos. Micha Fokker belette De Bruijne echter een scoringskans zodat scheidsrechter Pieters niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Renger faalde niet en zorgde voor de 1-1 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.