Return voor VVC een formaliteit na ruime zege op Sporting Andijk

VVC heeft zich zo goed als geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. De ploeg van Rini van Roon was op bezoek bij Sporting Andijk heer en meester en won met 0-5. De thuiswedstrijd is hierdoor een formaliteit geworden en het kan zich zodoende richten op de volgende ronde tegen Arsenal of EVC.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren voor Sporting Andijk. VVC kwam deze vijf minuten zonder kleerscheuren door en nam vervolgens het heft in handen. Na twaalf minuten voetballen kwam de ploeg uit Nieuw-Vennep dan ook verdiend op voorsprong. Jasper de Bie werd over de linkerkant de diepte ingestuurd en schoot met een diagonaal schot knap raak: 0-1. “We hebben het alleen in eerste paar minuten even lastig gehad,” concludeerde Van Roon. “Daarna zijn we helemaal niet meer in de problemen gekomen en zag ik weer het VVC van voor de winterstop. Daar was ik erg blij mee.”

Na de openingstreffer ging VVC goed door en na twintig minuten werd de score verdubbeld. Jasper de Bie was scherp op de rebound van een schot van Ibrahim El Ahmadi en kon eenvoudig binnen schieten. Een kwartier na de goal van De Bie was het opnieuw raak voor de bezoekers. Een geweldige actie van Ruben Guda strandde op de paal, maar middenvelder Laslo de Klein was goed meegelopen om alsnog de 0-3 binnen te schieten.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor VVC. De ploeg had geen kind aan Sporting Andijk en speelde een uitstekende wedstrijd. “Toch heb ik er in de rust wel op gehamerd dat we in de tweede helft zo door moesten gaan en de nul heilig is. Het is ons wel eens eerder overkomen dat we een goede eerste helft speelden maar vervolgens slap uit de kleedkamer kwamen en een paar goals weg gaven.”

De spelers hadden de boodschap van de oefenmeester deze keer goed begrepen en gingen goed door. Vijf minuten na rust maakte De Bie op fraaie wijze een hattrick. Met een mooie lob liet hij de doelman van Sporting Andijk kansloos. VVC liet nog wat kansen liggen om de score nog verder uit te breiden. Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor El Ahmadi. Hij was attent op een gekeerde inzet en werkte de 0-5 in het doel.

Van Roon was na de wedstrijd erg positief gestemd over het vervolg van de nacompetitie. “Na een moeizaam slot van de competitie heb ik nu weer een heel goed VVC gezien. Deze overwinning geeft een boost voor de volgende wedstrijden. In het voetbal kan natuurlijk alles gebeuren, maar in principe is de thuiswedstrijd van volgende week een formaliteit. Het geeft mij eventueel ook de kans om belangrijke spelers die terug komen van blessures speelminuten te geven en spelers die op scherp staan te sparen. Ik ben erg content met dit resultaat.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de nacompetitie.

Foto’s: Jan Klootwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)