Home / Algemeen / ‘Reuzendoder’ Legmeervogels pakt ook punt tegen Hillegom

‘Reuzendoder’ Legmeervogels pakt ook punt tegen Hillegom

Legmeervogels heeft zich opnieuw prima staande gehouden tegen een topploeg in de zondag eerste klasse A. Na overwinningen op koploper Purmersteijn en nummer drie EDO kwam nummer twee Hillegom niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij de ploeg van Jack Honsbeek, die daarmee voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen is gebleven.

De laatste nederlaag van de Uithoorners dateert van 6 november, uitgerekend tegen Hillegom (3-0). Op eigen veld begon Legmeervogels niet sterk aan de wedstrijd. De ietwat makkelijke houding zorgde ervoor dat de thuisploeg al na negen minuten tegen een achterstand aankeek. Zwak uitverdedigen van Legmeervogels bood Jeroen Dedel een niet te missen kans vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-1.

Foto Ronald Bakker | Lulinho Martins legt aan voor de 1-1.

Direct na de aftrap kreeg Dennis Bakker de kans om de thuisploeg snel langszij te schieten. Zijn inzet werd op het laatste moment geblokt door twee verdedigers. Daarna golfde het spel op en neer en moesten beide doelmannen veel werk verrichten. Mels Bos verscheen na een goede schijnbeweging oog-in-oog met Hillegom-doelman Daan Ruigrok, die zijn inzet tot twee keer toe keerde. Toch lukte het Legmeervogels om nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte te komen. Met een bekeken schuiver in de verre hoek zorgde Lulinho Martins, met zijn eerste doelpunt van dit seizoen, voor de 1-1.

Ook in het tweede bedrijf was het een aantrekkelijk duel. De eerste kansen waren voor de gasten, waarbij met name Jim Pijpers zijn vizier niet op scherp had staan. Dit was ook mede te danken aan goed keeperswerk van Rahim Gök. Aan de andere kant zag spits Jordy de Groot zijn inzet, na een fraaie combinatie tussen Bakker en Stefan Tichelaar, rakelings over de lat gaan.

Toch slaagde Hillegom er in om weer op voorsprong te komen. Nick van Staveren schoot raak uit een voorzet van Tom ten Have: 1-2. Legmeervogels moest in de achtervolging en nam de touwtjes terug in handen om de druk op te voeren. Een vrije trap van Bakker ging maar net over het Hillegomse doel en doelman Ruigrok was er net op tijd bij om één-op-één met Tichelaar redding te brengen. Drie minuten voor tijd zagen de gasten Mitchell van der Paard vroegtijdig met vertrekken nadat hij een rode kaart kreeg vanwege een natrappende beweging. De toegekende vrije trap van Janyro Purperhart werd in een druk strafschopgebied door Jordy de Groot binnen gekopt: 2-2.

Foto Ronald Bakker | Jordy de Groot kopt raak.

“Dat punt hebben we zeker verdiend”, vond De Groot. “Vooral omdat we twee keer van een achterstand terugkomen. Dat we negen wedstrijden op rij ongeslagen zijn, ben ik erg blij mee en ook trots op. Heel knap voor een eersteklasser, zeker tegen een paar topploegen. Noem ons maar een reuzendoder.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Send this to a friend