Richard Lynch (WV-HEDW): ”Stijgende lijn doorzetten tegen Argon”

Onze wedstrijd van de week speelt zich dit weekend af in de zaterdag eerste klasse B. In deze afdeling is WV-HEDW als enige Amsterdamse club vertegenwoordigd. De ploeg hervat de competitie op eigen veld tegen Argon.

De ontmoeting van aankomende zaterdag is er één tussen twee promovendi. Zowel WV-HEDW als Argon speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse. WV-HEDW begon matig aan de competitie en bungelde lange tijd onderaan de ranglijst. Maar uit de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop haalde het maar liefst twaalf punten. Hierdoor staat WV-HEDW voorlopig op een veilige tiende plek met vier punten voorsprong op de concurrentie. Tegenstander Argon presenteerde zich in de eerste helft van de competitie als één van de titelkandidaten. De tweede plaats op de ranglijst mag een knappe prestatie worden genoemd. De vorige editie eindigde in een gelijkspel. Na een ware thriller prijkte er 4-4 op het scorebord. Maken deze twee ploegen in vorm er deze keer weer een spektakel van?

Richard Lynch is met zijn 31 jaar de meest ervaren speler die Kees Oostermeijer tot zijn beschikking heeft. Toch had de verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Blauw-Wit/Beursbengels, niet gelijk een basisplaats. ”De trainer verwacht van zijn backs dat ze voortdurend mee opkomen. Aan het begin moest ik hier even aan wennen. Na een aantal wedstrijden knokte ik me in de basis. Sinds de overwinning op Volendam spelen we in een vaste samenstelling en dit gaat goed. Iedereen blijft wel scherp want we hebben een grote groep. De trainer moet iedere week wel een paar jongens teleurstellen.”

lynch2

Lynch treft in Argon een geduchte tegenstander. Desondanks heeft hij vertrouwen in een goede afloop. ”Iedereen heeft er veel zin in. We hebben een mooi trainingskamp achter de rug waarin we meer naar elkaar zijn toegegroeid. We hopen dat we vorm van voor de winterstop kunnen vasthouden. Argon is een jonge ploeg met een ervaren laatste man die ook nog in de zondagtak heeft gespeeld op zeer hoog niveau. Ze hebben een middenveld met veel scorend vermogen en zijn voorin fysiek sterk. Wij gaan in ieder geval voor drie punten. Ik voorspel een 2-0 overwinning voor WV-HEDW.”

De samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week zijn maandag op onze site te zien!

Verslag: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)