JOS - Jonathan Richard

Richard verlaat JOS Watergraafsmeer na een seizoen

Jonathan Richard neemt na een seizoen afscheid van JOS Watergraafsmeer. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van GVVV en gaat op zoek naar een nieuwe club.

Dit seizoen verloopt moeizaam voor JOS Watergraafsmeer, de club vecht om de nacompetitie te ontlopen. “Met de ervaring en kwaliteiten die wij in dit team hebben, draaien wij dit seizoen niet goed. Daarnaast sta ik al het hele seizoen noodgedwongen centraal achterin en dat is niet de plek waar ik het best tot mijn recht kom. Ik sta liever op het middenveld en denk dat ik daar ook meer van toegevoegde waarde ben voor het team.”

De keuze om uit te kijken naar een andere club maakte hij toen hij op pad was met het nationale elftal van Aruba. “In februari hoorde ik dat ik weer was opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden. Ik kwam net terug van een enkelblessure, maar de professionaliteit en de intensiteit van de trainingen voelde meteen goed toen ik aankwam op St. Kitts. Het niveau wat ik daar aantikte, motiveerde me en nadat ik terugkwam, heb ik dan ook de knoop doorgehakt. Ik merk dat ik bij JOS Watergraafsmeer niet het niveau haal wat ik kan halen, dan is het beter om verder te kijken.”

Richard is dan ook zeker niet van plan om af te bouwen, hij wil graag in beeld blijven bij het nationale elftal van Aruba. Hij maakte bovendien de keuze om de overstap van loondienst naar zzp’er te maken: “Met mijn werk als jeugdconsulent in het onderwijs ben ik nu flexibeler, ik heb deze keuze ook gemaakt zodat het makkelijker te combineren is om op het hoogste niveau te kunnen voetballen. Het liefst speel ik nog steeds divisie, maar ik sta ook open voor een ambitieuze club die graag de stap omhoog wil maken.”

Hij voerde al oriënterende gesprekken met diverse clubs. “Ik hoop een club te vinden die goed bij mij past en waar ik mij kan vinden in de visie van de club. Maar het allerbelangrijkste is dat ik op het middenveld kan spelen. Voetbal doe je toch voor je plezier, en dat is simpelweg de positie waar ik het meeste spelvreugde uit haal”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)