Richmond Bossman verlaat JOS en wordt trainer in China

Hoofdklasser JOS Watergraafsmeer verliest in een maand een van zijn aanvallers. Voormalig prof Richmond Bossman vertrekt 2 oktober naar China om daar als Pro Youth trainer aan de slag te gaan in Shanghai. Bossman gaat daar in ieder geval voor tien maanden aan het werk.

Bossman: “Dit is echt een geweldige kans. Er waren vanuit Nederland 4300 aanmeldingen en er gaan er uiteindelijk maar 55. Ik ben trots dat ik daar bij mag zijn. Het is een plan van Rene Meulensteen en die heeft de opdracht om binnen tien jaar iets neer te zetten in China. We gaan werken bij scholen, want er bestaat daar geen clubvoetbal voor jeugd, en dat komen er elite-teams. Een van die teams ga ik trainen.”

Bossman gaat dus in ieder geval voor tien maanden naar China. “Ik wel graag langer blijven. Dat is ook mogelijk als ik het goe doe. Het is een zeer langlopend project. Ik wil het hoogste er uit proberen te halen. We krijgen daar ook nog allerlei cursussen. Ik krijg deze kans maar een keer dus ik ga er volledig voor.”

Bossman op weg naar de 1-0

Bossman zou aanvankelijk nog een maand bij JOS actief blijven, maar afgelopen dinsdag, na zijn wisselbeurt tegen WV-HEDW, deelde hij zijn teamgenoten mede dat hij zich niet meer kon  motiveren en per direct zou stoppen. Bossman: “Ik ben inderdaad per direct gestopt. Sinds de voorbereiding zat ik al niet lekker in mijn vel. Het liep gewoon niet. Dinsdag, na mijn wissel tegen WV-HEDW, was ik er gewoon klaar mee. Ik blijf nog wel de F1 en C2 trainen bij JOS en zondag zal ik ook gaan kijken als ze tegen EDO spelen.”

Trainer Sander Middelbeek: “We hadden dit seizoen op Richmond gerekend en daardoor geen andere speler gezocht. Toen kreeg hij deze kans, die we hem van harte gunnen, maar het is niet echt ‘netjes’ gegaan.  Hij zou in eerste instantie pas eind oktober of half november gaan, maar vorige week vertelde hij dat het al begin oktober zou worden. Toen voelde ik me voor de tweede keer in mijn hemd gezet. Toen hij na afloop van de wedstrijd tegen WV-HEDW die mededeling in de kleedkamer deed dat hij zich niet meer kon motiveren was ik er wel helemaal klaar mee.”

JOS start zondag de competitie dus zonder Bossman met een uitwedstrijd tegen EDO.

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!