Ricky Kumar nieuwe trainer-coach DWS

Na zeven seizoenen besloot Ricky Kumar enkele weken geleden AMVJ door de voordeur te gaan verlaten aan het einde van het seizoen. In DWS heeft de huidige trainer van AMVJ een nieuwe uitdaging gevonden. Saillant detail: de competitie-genoten strijden beiden nog voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Toen Kumar het stokje zeven jaar geleden overnam van Hans Schakel, was het de eerste hoofdtrainersklus voor de oud-AFC (zaterdag) speler. ,,Het waren zeven gigantische jaren, waarin we veel doorgemaakt hebben”, liet de coach onlangs nog optekenen.

In DWS heeft Kumar een nieuwe club en uitdaging gevonden en DWS een nieuwe coach. ,,Het is best snel gegaan, nadat ik had aangekondigd bij AMVJ te gaan stoppen. Ik heb met enkele clubs gesproken. DWS werd al snel concreet.”

Kumar zwaait na zeven seizoenen af bij AMVJ. ,,Club heeft een plekje in mijn hart.”

Zowel AMVJ als DWS strijden nog voor een hoge klassering in de zaterdag derde klasse. Kumar: ,,Ik wil het eerst goed afsluiten bij AMVJ. De club heeft echt een plekje in mijn hart. Ik ben op de voorgrond echt alleen met AMVJ bezig. We willen een prijs pakken, top vier eindigen. Dat is de korte termijn.”

Logischerwijze houdt Kumar zich op de achtergrond ook bezig met zijn nieuwe club. ,,Dat klopt wel. Als je kijkt naar de competitie moet DWS komend weekend tegen Buitenveldert. Dat is een belangrijke pot voor ze. Als DWS wint, kruipt alles nog dichter bij elkaar. Bij AMVJ kijken we van wedstrijd tot wedstrijd. Het zou mooi zijn als DWS derde eindigt en wij met AMVJ de vierde plek pakken.”

Kumar, in het verleden langdurig bij WV-HEDW actief als opleider en zogezegd zeven jaar AMVJ, is ook van plan zich bij DWS geruime tijd in te zetten. ,,Er zit veel voetbal knowhow bij de club. Iedereen binnen DWS wil met de club omhoog. De oude glorie tijden herbeleven. De club heeft immers een rijke historie. Ik ben dan ook gevallen voor het verhaal van DWS. Er is veel betrokkenheid binnen de vereniging, ook dat sprak mij aan. Diverse sterkhouders in de selectie hebben toegezegd komend seizoen te blijven, dat is fijn voor mij als trainer-coach.”

,,DWS heeft vanuit de gemeente een ‘go’ gekregen voor een eigen onderkomen op Sportpark Sloten, schuin tegenover Blauw-Wit waar nu gespeeld wordt. Er is een concreet plan, dat staat. Ik verwacht dat het wel eventjes duurt, daar moeten we nog een jaartje doorheen. De faciliteiten nu zijn niet top, niet DWS-waardig. Maar, er is gelukkig concreet zicht op veel beter op diverse vlakken.”

Kijk hier voor de stand en het programma in zaterdag 3b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)