Bragonje (l) schudt de winnende trainer Van Roon de hand

Rini van Roon vindt in ambitieus VVC nieuwe club

Na zijn vertrek bij Abcoude heeft Rini van Roon een jaar rust genomen, maar komend seizoen staat de trainer weer op het veld. Afgelopen donderdag bereikten het bestuur van zaterdag derdeklasser VVC uit Nieuw-Vennep en Van Roon een overeenstemming over een eenjarig contract.

Van Roon heeft zelf een lijntje uitgegooid naar het bestuur van VVC. Van Roon: “Ik heb zelf gesolliciteerd en uit de drie kandidaten kwam ik als beste uit de bus. Ik heb twee gesprekken gehad met het bestuur en de professionele gedachtegang bij VVC past goed bij mijn werkwijze en mijn ambitie.” Het bestuur van VVC geeft in een officieel persbericht aan dat men voor Van Roon heeft gekozen voor zijn ervaring, zijn no-nonsense aanpak en zijn aandacht voor het groepsproces en dat Van Roon in staat wordt geacht de zaterdagselectie voetbaltechnisch- en tactisch verder te ontwikkelen.

Van Roon

Dat VVC als club hun ambitie durfde uit te spreken, zag Van Roon als een belangrijk pluspunt in zijn overweging om bij de club uit Nieuw-Vennep aan de slag te gaan. Van Roon: “Ze geven zelf aan uit te willen groeien naar een stabiele eersteklasser en dat vind ik een geweldige uitdaging. VVC is een mooie, grote club en daarnaast staat er ook een goede organisatie. Ik zie daarom veel overeenkomsten met Abcoude, waar ik vijf jaar trainer ben geweest, en ik ga ook hier weer proberen een ambitieuze spelersgroep te creëren.”

Met zijn verleden in het profvoetbal en zijn staat van dienst als trainer in het amateurvoetbal is Van Roon een bekend gezicht. Na een vijf jaar dienstverband, en promotie van de derde naar de tweede klasse, bij Abcoude koos Van Roon ervoor om dit jaar geen club te trainen. “Daar heb ik bewust voor gekozen”, aldus Van Roon, die aangeeft dat het trainersvak intensiever is dan men denkt. Van Roon: “Een jaartje zonder club geeft wat ontspanning en dat had ik nodig. Maar ik ben blij dat ik straks bij VVC weer kan gaan trainen; ik sta te popelen om weer te beginnen!”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)