Foto Jaap Maars: Tribune RKAV

RKAV en Cornelissen gaan samen door

Zondag vierdeklasser RKAV en hoofdtrainer Dirk Cornelissen gaan verder met elkaar. Dit is de uitkomst na een gesprek die de trainer gisterenavond (donderdag) voerde met zijn spelersgroep. Het was een heftig maar positief gesprek. Conclusie van de vereniging: “Beiden zijn tot de slotsom gekomen dat er zeker een basis is om de samenwerking te continueren.”

Donderdagavond gaf RKAV een verklaring uit waarin de clubleiding laat weten dat na het rumoer van de afgelopen dagen het contract van hoofdtrainer Dirk Cornelissen niet wordt ontbonden.

De positie van Cornelissen was onzeker geworden na een groot aantal opmerkelijke uitspraken tegen de website voetbalinaalsmeer.nl na de nederlaag tegen FC Amsterdam. Zo zei Cornelissen onder meer dat “Ik zie totaal geen progressie, ze leren niets. Elke keer dezelfde fout. We zijn nu degradatiekandidaat. Op deze wijze doorgaan heeft geen zin”,

Het bestuur van RKAV erkent dat de trainer hier in de fout is gegaan. Zij zeggen daar over in een verklaring: “Wij delen zijn mening niet. Tevens vinden wij dat dit eerst intern besproken had moeten worden.”

De afgelopen daggen sprak de clubleiding uitvoerig met de trainer en de selectie. Tevens voerde de trainer een lang en positief gesprek met zijn spelersgroep. “’Zij zijn beiden tot de slotsom gekomen dat er ZEKER een basis is om de samenwerking te continueren. Vanaf 28 oktober wordt de competitie hervat met dezelfde groep spelers en begeleiders’, aldus het slotcitaat uit de verklaring van RKAV

Met dank aan Klaas Leegwater/Voetbal in Aalsmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!