RKAV ontslaat Dirk Cornelissen

Zondag vierde klasser RKAV heeft trainer Dirk Cornelissen ontslagen. De ploeg uit Aalsmeer en de trainer zouden aan het eind van het seizoen al uit elkaar gaan. In Oktober gingen beide partijen al bijna uit elkaar na wat ‘ onhandige’ uitspraken van Cornelisse. Nu is de breuk definitief.

De laatste weken kwam diezelfde problemen weer bovendrijven. Het vertrek van een bevlogen trainer die steeds meer geïrriteerd raakte dat zijn spelers op het veld niet datgene konden brengen wat de trainer wilde. Het werd een botsing tussen twee werelden.

Voorzitter Rob Springintveld zegt tegen Voetbal in Aalsmeer: “Deze maatregel hoort eigenlijk niet bij RKAV maar we konden niet anders. We hebben gehandeld in het clubbelang. We willen niet degraderen. Dirk (Cornelissen, red.) is een prima vent en niemand twijfelt aan zijn capaciteiten maar het werkte gewoon niet meer. Het vertrouwen tussen de trainer en de spelersgroep was weg.”

Cornelissen werkte eerder met de jeugd van de Italiaanse profclub Piacenza. Voorzitter Springintveld: “ Het was voor hem moeilijk te accepteren dat het bij ons allemaal wat minder is. Minder professioneel en een andere beleving.”  DE afgelopen weken ging het wel weer wat beter tussen beide partijen maar gisteren (zondagochtend)  was er een ingelast overleg. Eerst tussen spelers en bestuur. Later met de trainer er bij. Springintveld: “ Daar hebben we in samenspraak besloten niet met elkaar verder te gaan. De trainer reageerde goed en hij heeft de spelers nog toegesproken en een applaus gekregen. We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan.”

In de wedstrijd tegen Forza Almere (0-0) werden de honneurs waargenomen door het bestuurslid technische zaken Henry Egberts. Het is niet de bedoeling dat hij het seizoen zal afmaken. RKAV wil zo snel mogelijk een vervanger aanstellen. Dat zal dan wel zijn  tot aan het eind van het seizoen want volgend jaar zal Erwin Mönnich voor de groep staan.

In de vierde klasse F degradeert maar ene ploeg rechtstreeks. Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater

Foto Klaas Leegwater: Henry Egberts (l) en elftalleider JAn Pieterse hadden tegen Forza Almere de leiding

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!