Foto: VoetbalinAalsmeer RKAV - FC Amsterdam

RKAV trainer heeft er geen zin meer in

Dirk Cornelissen, trainer van zondag vierde klasser RKAV uit Aalsmeer, heeft er geen zin meer in. Na afloop van de 1-2 nederlaag tegen FC Amsterdam zei hij tegen Voetbal in Aalsmeer: “Ik ben het meer dan zat, hier heb ik echt geen zin meer in.”

Cornelissen stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Ik zie totaal geen progressie, ze leren niets. Elke keer dezelfde fout. We zijn nu degradatiekandidaat. Op de wijze doorgaan heeft geen zin.” Het zijn harde woorden van een teleurgestelde trainer. Zijn aanvoerder Fabian Waayman nuanceert de woorden van zijn trainer. “Dit komt voort uit teleurstelling.”

Foto Voetbal in Aalsmeer: Dirk Cornelissen

Het klinkt of de trainer het bijltje er bij neer wil gooien. Cornelissen: “Ik weet nog niet of ik dat ga doen. Ik ga in ieder geval mijn contract niet verlengen. Daar ben ik zeker van.”

RKAV verloor met 1-2 van FC Amsterdam en staat na zes wedstrijden op de negende plaats met zeven punten uit zes wedstrijden. Nog ver boven de degradatiestreep. Het zal vooral de manier waarop zijn dat Cornelissen zo reageerde. Vlak voor tijd ging zijn doelman Van Halm in de fout door de bal zo maar in de voeten van Sigred Amankwah te schieten. Die passeerde vervolgens twee man en schoot de winnende treffer binnen.

Cornelissen bleef na de treffer een halve minuut naar de grond staren. Daarna liep hij leeg tegen www.voetbalinaalsmeer.nl. “Het niveau was schrikbarend slecht van mijn team. Zwaar onder de maat. Op deze manier gaat het niet goed. Dat mag iedereen zich aantrekken. Ik, de ploeg, de hele technische staf. Ik ben hier doodziek van. Het is vooral een kwaliteitskwestie. Deze groep kan geen stap vooruit meer zetten. Misschien alleen de jongere spelers.”

De uitspraken van Cornelissen zouden wel eens gevolgen kunnen hebben voor zijn positie als trainer. Geen enkel bestuur zou blij zijn met dit soort uitspraken van zijn trainer.

Kijk voor de actuele stand op de klassenpagina van zondag 4F

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)